Шишчета с мариновани скариди и ананас

С бавнооборотната сокоизтисквачка Philips

12.10.2016 Всички рецепти от този автор →
75 мин.

60 МИН » 15 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Терияки сос - 3 с.л.
  • Чесън - 1 скилидка
  • Кафява захар - 1 с.л.
  • Лайм - Сок от половин брой
  • Сол - 1/2 ч.л.
  • Джинджифил - Малко парче
  • 1 стрък - Пресен лук
  • Сок от ананас - 1 чаша
За шишчетата
  • 6-8 броя - Скариди
  • Кубчета ананас - 15-20
За гарниране
  • Сварен басмати ориз - 2 купички
  • Пресен лук - 1 стрък

От известно време в кухнята на Goodlife.bg имаме възможност да работим с новата бавнооборотна сокоизтисквачка на Philips

След многото сокове, които изцедихме от различни плодове и зеленчуци решихме да ви предложим една рецепта със сок от ананас, която направихме.

Ананасът е тропически плод използван по разнообразни начини във всички световни кухни, и особено в латиноамериканската.

Сокът от ананас е с богато съдържание на витамин A, B и C. 

В нашата рецепта ще ви покажем как да ползвате сока от ананас за мариноване.

Можете да ползвате ананас за мариноване на всякакви меса, като овкусите с продукти които ви харесват, и които биха подчертали добре както месото, така и вкуса на ананаса.

Важно е да оставите продуктите достатъчно дълго време в марината.

Можете да научите повече за бавната сокоизтисквачка Philips в нашия материал.

Шишчета с мариновани скариди и ананас

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изцедете сока от ананаса

    Почистете ананаса. Изцедете сок от половината с новата бавна сокоизтисквачка на Philips За рецептата ви трябва около 1 чаша.

  • 2

    Пригответе марината и сложете скаридите

    В купа смесете всички продукти за марината. Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта и сложете почистените скариди. Оставете в хладилник за 1 час.

  • 3

    Пригответе шишчетата

    Подредете шишчетата като редувате кубчета ананас и скариди.

  • 4

    Изпечете на грил тиган

    Сложете шишчетата на горещия тиган и намажете леко с марината,за да овкусите и ананса.

  • 5

    Поднесете с ориз

    Поднесете с ориз басмати и поръсете с пресен лук.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара