Шишчета с мариновани скариди и ананас
С бавнооборотната сокоизтисквачка Philips
ПРОДУКТИ:
- Терияки сос - 3 с.л.
- Чесън - 1 скилидка
- Кафява захар - 1 с.л.
- Лайм - Сок от половин брой
- Сол - 1/2 ч.л.
- Джинджифил - Малко парче
- 1 стрък - Пресен лук
- Сок от ананас - 1 чаша
- 6-8 броя - Скариди
- Кубчета ананас - 15-20
- Сварен басмати ориз - 2 купички
- Пресен лук - 1 стрък
От известно време в кухнята на Goodlife.bg имаме възможност да работим с новата бавнооборотна сокоизтисквачка на Philips.
След многото сокове, които изцедихме от различни плодове и зеленчуци решихме да ви предложим една рецепта със сок от ананас, която направихме.
Ананасът е тропически плод използван по разнообразни начини във всички световни кухни, и особено в латиноамериканската.
Сокът от ананас е с богато съдържание на витамин A, B и C.
В нашата рецепта ще ви покажем как да ползвате сока от ананас за мариноване.
Можете да ползвате ананас за мариноване на всякакви меса, като овкусите с продукти които ви харесват, и които биха подчертали добре както месото, така и вкуса на ананаса.
Важно е да оставите продуктите достатъчно дълго време в марината.
Можете да научите повече за бавната сокоизтисквачка Philips в нашия материал.
Шишчета с мариновани скариди и ананас
Начин На Приготвяне
-
1
Изцедете сока от ананаса
Почистете ананаса. Изцедете сок от половината с новата бавна сокоизтисквачка на Philips За рецептата ви трябва около 1 чаша.
-
2
Пригответе марината и сложете скаридите
В купа смесете всички продукти за марината. Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта и сложете почистените скариди. Оставете в хладилник за 1 час.
-
3
Пригответе шишчетата
Подредете шишчетата като редувате кубчета ананас и скариди.
-
4
Изпечете на грил тиган
Сложете шишчетата на горещия тиган и намажете леко с марината,за да овкусите и ананса.
-
5
Поднесете с ориз
Поднесете с ориз басмати и поръсете с пресен лук.