Оризови крокети с пушена моцарела
Хрупкави крокети със свежа зимна салата
ПРОДУКТИ:
- Ориз - 300 г
- Зеленчуков бульон - 650 мл
- Лук - 1 глава
- Зехтин - 1 с.л.
- Масло - 30 г
- Пармезан - 50 г
- Черен пипер - 1/4 ч.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Яйца - 2-3 броя
- Брашно - 70 г
- Галета - 150 г
- Сушена мащерка - 1 с.л.
- Черен пипер - Щипка
- Сол - 1 ч.л.
- Пушена моцарела - 150 г
- Олио - 1.5 л
Начин На Приготвяне
-
1
Запържете лука
В голям тиган загрейте зехтина и маслото. Сложете ситно нарязаният лук и сотирайте за 3-4 минути.
-
2
Добавете ориза
Прибавете ориза, разбъркайте и започнете да наливате по малко от горещия бульон.
-
3
Сгответе ориза
Овкусете със сол и черен пипер и наливайте течност, след като предишната е почти поета от ориза. Бъркайте често и гответе 20-22 минути.
-
4
Охладете готовият ориз
Готовият ориз прехвърлете в тавичка и разстелете за да се охлади.
-
5
Оформете крокетите
Оставете да се охлажда около 10 минути и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте добре и оформете крокетите. С лъжица вземете от ориза, направете малка вдлъбнатина и поставете топче моцарела. Покрийте добре моцарелата с ориз и оформете на топка.
-
6
Пригответе продуктите за паниране
В 3 купички сложете яйцата, брашното и галетата. Посолете и подправете яйцата и ги разбийте,. В галетата сложете сол и мащерката и разбъркайте добре.
-
7
Панирайте крокетите
Панирайте крокетите последователно в брашно, яйце и галета.
-
8
Изпържете за 4-5 минути
Загрейте олиото и изпържете крокетите за по 4-5 минути, докато коричката стане златиста и хрупкава. Не слагайте по много наведнъж и вадете върху домакинска хартия.
-
9
Поднесете топли
Поднесете топли със салата от ряпа, моркови и селъри овкусена със сол, зехтин и лимонов сок.