Салата с паста и печени домати
Бейби моцарела, каламата и пармезан в добавка
ПРОДУКТИ:
- Паста - 350 г
- Вода - 3 л
- Сол - 2 ч.л.
- Бейби моцарела - 250 г
- Пармезан - 50 г
- Маслини без костилка - 100 г
- Пресен босилек - 2-3 клонки
- Лук - 1 глава
- Чесън - 2 скилидки
- Зехтин - 4 с.л.
- Сушен риган - Щипка
- Сушен босилек - Щипка
- Домати - 1.2 кг
- Зехтин - 2 с.л.
- Захар - 1 с.л.
- Сол - 1 1/2 ч.л.
- Черен пипер - 1 ч.л.
- Сушен риган - 1/2 ч.л.
- Сушен босилек - 1/2 ч.л.
Начин На Приготвяне
-
1
Изпечете доматите
Разрежете доматите на две, издълбайте семената и всяка половинка разрежете на три. Сложете ги в тава за печене, залейте със зехтина и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и сухите подправки и поръсете със захарта. Разбъркайте добре, обърнете доматите с издълбаната част надолу, за да не задържат сок и печете 90 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна.
-
2
Сотирайте лук и чесън
Загрейте малък тиган с 2 с.л. зехтин и сотирайте ситно нарязаният лук за 3-4 минути, добавете чесъна а след 30 секунди налейте пасираната и прецедена вътрешност на доматите. Оставете да заври, намалете котлона и гответе 20 минути, докато течността се редуцира.
-
3
Охладете изпечените домати
Готовите домати извадете от фурната и охладете до стайна температура.
-
4
Сварете пастата
Сварете пастата според инструкциите на опаковката, прецедете и прехвърлете в голяма купа. Разбъркайте с 2 с.л. зехтин и доматения сос и добавете разрязаните на две маслини и моцарелата.
-
5
Сервирайте
Накрая сложете охладените домати и пармезана, разбъркайте и сервирайте.