Салата с паста и печени домати

Бейби моцарела, каламата и пармезан в добавка

Източник: Goodlife.bg

23.06.2017 Всички рецепти от този автор →
105 мин.

15 МИН » 90 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Паста - 350 г
  • Вода - 3 л
  • Сол - 2 ч.л.
  • Бейби моцарела - 250 г
  • Пармезан - 50 г
  • Маслини без костилка - 100 г
  • Пресен босилек - 2-3 клонки
  • Лук - 1 глава
  • Чесън - 2 скилидки
  • Зехтин - 4 с.л.
  • Сушен риган - Щипка
  • Сушен босилек - Щипка
За печените домати
  • Домати - 1.2 кг
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Захар - 1 с.л.
  • Сол - 1 1/2 ч.л.
  • Черен пипер - 1 ч.л.
  • Сушен риган - 1/2 ч.л.
  • Сушен босилек - 1/2 ч.л.

Вкусните ДОМАТИ за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 22.06-28.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на домати от градината в село Зверино (Врачанско).

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете доматите

    Разрежете доматите на две, издълбайте семената и всяка половинка разрежете на три. Сложете ги в тава за печене, залейте със зехтина и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и сухите подправки и поръсете със захарта. Разбъркайте добре, обърнете доматите с издълбаната част надолу, за да не задържат сок и печете 90 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна.

  • 2

    Сотирайте лук и чесън

    Загрейте малък тиган с 2 с.л. зехтин и сотирайте ситно нарязаният лук за 3-4 минути, добавете чесъна а след 30 секунди налейте пасираната и прецедена вътрешност на доматите. Оставете да заври, намалете котлона и гответе 20 минути, докато течността се редуцира.

  • 3

    Охладете изпечените домати

    Готовите домати извадете от фурната и охладете до стайна температура.

  • 4

    Сварете пастата

    Сварете пастата според инструкциите на опаковката, прецедете и прехвърлете в голяма купа. Разбъркайте с 2 с.л. зехтин и доматения сос и добавете разрязаните на две маслини и моцарелата.

  • 5

    Сервирайте

    Накрая сложете охладените домати и пармезана, разбъркайте и сервирайте.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара