Хрупкави тиквички

С пъдпъдъчи яйца и сирене котидж

Източник: Goodlife.bg

27.07.2017 Всички рецепти от този автор →
40мин.

20 МИН » 20 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Големи тиквички - 2 броя
  • Пъдпъдъчи яйца - 4 броя
  • Сирене котидж - 70 г
  • Пармезан - 50 г
  • Галета панко - 2 с.л.
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Сол - 1 1/2 ч.л.
  • Черен пипер - 1/4 ч.л.
  • Пресен риган - 2 клонки
  • Червен пипер - 1/4 ч.л.

Вкусните тиквички за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 27.07-02.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на тиквички от градината в село Петърч.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете тиквичките

    Нарежете тиквичките на тънки ленти с белачка за зеленчуци, без да ползвате частта със семената. Посолете с 1 ч.л. сол, разбъркайте и оставете да постоят за 20 минути.

  • 2

    Смесете тиквичките с настърганото сирене

    Попийте отделената течност с домакинска хартия и прехвърлете в голяма купа. Залейте със зехтина и поръсете с настърганият пармезан. Подправете с черен пипер и разбъркайте добре.

  • 3

    Печете 15-18 минути

    В тава покрита с хартия за печене оформете 4 гнезда, поръсете с галета и печете 15-18 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

  • 4

    Счупете по едно яйце на порция

    Извадете тавата от фурната, счупете по едно яйце отгоре и поръсете с малко червен пипер. печете още 3 минути.

  • 5

    Сервирайте със сирене котидж

    Сервирайте тиквичките със сирене котидж, печена червена чушка и листа пресен риган.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара