Салата с варено-пушено патешко филе и круши

Дресинг с портокал и шалот, крутони и орехи

28.10.2020 Всички рецепти от този автор →
30 мин.

15 МИН » 15 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • 1 опаковка - варено-пушено патешко филе Пенелопе
  • 150 г - салатен микс
  • 50 г - печени орехови ядки
  • хлебни крутони
  • 4 - круши
  • 30 г - масло
  • 1/4 ч.л. - черен пипер
за винегрета
  • 80 мл - зехтин
  • 1 глава - ситно нарязан лук шалот
  • 1 с.л. - мед
  • 1 - портокал
  • 1 ч.л. - едро смляна горчица
  • 1/4 ч.л. - сол
  • щипка - черен пипер

 

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете настърганата портокалова кора, сока от ½ портокал и налейте зехтина. 

Добавете горчицата и меда, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте до получаването на емулсия. Прибавете ситно нарязания лук, разбъркайте и оставете настрана. 

Почистете крушите от семената и нарежете на четири. В тиган разтопете маслото на средно силен огън и сложете крушите. 

Поръсете с прясно смлян черен пипер и гответе около 2-3 минути, докато се карамелизират леко, обърнете и гответе още 2-3 минути.Свалете съда от котлона и оставете настрана.

Загрейте сух тиган на силен огън. Извадете патешкото филе от опаковката и подсушете с кухненска хартия. Сложете филето в тигана с кожата надолу и притиснете с пръсти, така че кожата да има максимален контакт със съда. 

Оставете на котлона за 4-5 минути, докато кожата се разтопи леко, освободи пушения си аромат и стане златиста. Извадете филето от тигана и оставете да се охлади за 2-3 минути. 

Овкусете салата с половината дресинг и разбъркайте добре. 

Нарежете патешкото филе на тънки филийки. 

В чиния за сервиране сложете от салатата, добавете няколко крутона, и подредете патешкото. Към всяка порция поднесете 2 парчета круша, поръсете с печените орехи и полейте месото с малко то дресинга. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара