Тартове с ябълки и портокалов кoнфитюр

Карамелизирани орехи и канела

28.10.2020 Всички рецепти от този автор →
10 мин.

5 МИН » 5 МИН

Лесно
за 1 порция

Канела, ябълки, хрупкаво бутер тесто... има ли по-добро начало на седмицата от вдин тарт с ябълки. 

Избрахме за вас бърза и лесна рецепта, а продуктите за тази рецепта напазарувахме от онлайн хранителния магазин FL-emarket, защото решихме да си спестим реденото по опашки.

FL-emarket предлага основно произведени в България храни от утвърдени производители.

FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места. 

Ето и самата рецептa.

Необходими продукти

1 лист бутер тесто за сладкиши Белла

4 с.л. конфитюр от портокал Oberon

2 ябълки 

20 г масло

1 с.л. кафява захар Oberon

За карамелизираните орехи

50 г орехови ядки

4 с.л. кафява захар

1 с.л. вода

За сервиране

Спрей сметана 

Канела 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса. Извадете тестото от фризера и оставете да се размрази напълно в хладилника.

Почистете ябълките от семената и нарежете на тънки резенчета без да махате кората.

В плитък съд сложете захарта, добавете водата и оставете да се карамелизира на средно-силен огън до получаването на кехлибарен цвят.

Сложете орехите, разбъркайте и изсипете в тава покрита с хартия за печене. Разпределете орехите, така че да са на един пласт и оставете да се охладят. 

С ринг с диаметър 11-12 сантиметра изрежете 4 диска от тестото. Надупчете с вилица, като оставете около ½ сантиметър по края без да дупчите и намажете дисковете тесто с портокаловия конфитюр. 

Отгоре подредете резенчета ябълка и намажете с разтопеното масло. 

Печете 15-18 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато тестото бухне по крайчетата, а ябълките омекнат.

Извадете готовите галети от фурната и оставете да с еохладят за няколко минути.

Гарнирайте с бита сметана и поръсете с едро нарязаните орехи и смляна канела.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара