Тартове с ябълки и портокалов кoнфитюр
Карамелизирани орехи и канела
Канела, ябълки, хрупкаво бутер тесто... има ли по-добро начало на седмицата от вдин тарт с ябълки.
Избрахме за вас бърза и лесна рецепта, а продуктите за тази рецепта напазарувахме от онлайн хранителния магазин FL-emarket, защото решихме да си спестим реденото по опашки.
FL-emarket предлага основно произведени в България храни от утвърдени производители.
FL-emarket доставя на територията на София и в близките населени места.
Ето и самата рецептa.
Необходими продукти
1 лист бутер тесто за сладкиши Белла
4 с.л. конфитюр от портокал Oberon
2 ябълки
За карамелизираните орехи
50 г орехови ядки
1 с.л. вода
За сервиране
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 220 градуса. Извадете тестото от фризера и оставете да се размрази напълно в хладилника.
Почистете ябълките от семената и нарежете на тънки резенчета без да махате кората.
В плитък съд сложете захарта, добавете водата и оставете да се карамелизира на средно-силен огън до получаването на кехлибарен цвят.
Сложете орехите, разбъркайте и изсипете в тава покрита с хартия за печене. Разпределете орехите, така че да са на един пласт и оставете да се охладят.
С ринг с диаметър 11-12 сантиметра изрежете 4 диска от тестото. Надупчете с вилица, като оставете около ½ сантиметър по края без да дупчите и намажете дисковете тесто с портокаловия конфитюр.
Отгоре подредете резенчета ябълка и намажете с разтопеното масло.
Печете 15-18 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато тестото бухне по крайчетата, а ябълките омекнат.
Извадете готовите галети от фурната и оставете да с еохладят за няколко минути.
Гарнирайте с бита сметана и поръсете с едро нарязаните орехи и смляна канела.
Подобни рецепти
