Картофени ньоки с масло и салвия

Завършете с хубав пармезан

02.01.2021 Всички рецепти от този автор →
45 мин.

30 МИН » 15 МИН

Средно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - обелени картофи
  • 90 г - брашно
  • 1 - жълтък
  • 1 щипка - индийско орехче
  • 1 1/2 ч.л. - сол
  • 80 г - масло
  • 1 връзка - салвия
  • 1 с.л. - зехтин
  • 30 г - пармезан

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете на едри парчета и сварете в подсолена вода за 20 минути.

Отцедете, оставете да се охладят за кратко и пасирайте с преса за картофи. 

Добавете брашното, жълтъка и индийското орехче и омесете. 

Поръсете плота с брашно, разделете тестото на четири и оформете на тънки фитили. 

Нарежете на парчета с дължина 2.5-3 сантиметра и сварете в кипяща вода за около минута, или ньоките докато изплуват ньоките на повърхността. 

Разтопете половината масло в широк тиган, добавете зехтина и сложете отцедените ньоки. 

Гответе 4-5 минути, като ги обърнете няколко пъти, докато станат златисти и хрупкави. 

В касерола разтопете останалото масло и оставете на средно силен огън, докато стане карамелено-кафяво и усетите ядков аромат. 

Сложете ньоките в чинии за сервиране и залейте с маслото.  Гарнирайте с листа изпържена до хрупкаво салвия и настърган пармезан.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара