Картофени ньоки с масло и салвия
Завършете с хубав пармезан
ПРОДУКТИ:
- 400 г - обелени картофи
- 90 г - брашно
- 1 - жълтък
- 1 щипка - индийско орехче
- 1 1/2 ч.л. - сол
- 80 г - масло
- 1 връзка - салвия
- 1 с.л. - зехтин
- 30 г - пармезан
Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете на едри парчета и сварете в подсолена вода за 20 минути.
Отцедете, оставете да се охладят за кратко и пасирайте с преса за картофи.
Добавете брашното, жълтъка и индийското орехче и омесете.
Поръсете плота с брашно, разделете тестото на четири и оформете на тънки фитили.
Нарежете на парчета с дължина 2.5-3 сантиметра и сварете в кипяща вода за около минута, или ньоките докато изплуват ньоките на повърхността.
Разтопете половината масло в широк тиган, добавете зехтина и сложете отцедените ньоки.
Гответе 4-5 минути, като ги обърнете няколко пъти, докато станат златисти и хрупкави.
В касерола разтопете останалото масло и оставете на средно силен огън, докато стане карамелено-кафяво и усетите ядков аромат.
Сложете ньоките в чинии за сервиране и залейте с маслото. Гарнирайте с листа изпържена до хрупкаво салвия и настърган пармезан.
Подобни рецепти
