Бананов кейк

Поднесете с крем фреш, бита сметана или сладолед

08.01.2021 Всички рецепти от този автор →
90 мин.

20 МИН » 70 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • 240 г - брашно
  • 160 г - захар
  • 1 ч.л. - бакпулвер
  • 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
  • 2 ч.л. - канела на прах
  • 4 - банана
  • 1 - яйце
  • 140 г - йогурт
  • 60 мл - олио
  • 80 г - мед
  • 2 ч.л. - ванилов екстракт

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160 градуса.

Намажете с меко масло форма за печене с падащо дъно и диаметър 25 сантиметра.

Обелете и намачкайте с вилица 3 банана.

Сложете ги в купата на кухненски робот, добавете яйцето, киселото мляко, олиото, меда и ваниловия екстракт и разбийте на ниска скорост. 

В друга купа смесете брашното, бакпулвера, содата и канелата и разбъркайте. 

Прибавете сухите съставки към сместа в робота и разбъркайте до получаването на еднородна смес. 

Излейте сместа във формата и печете 60-70 минути, докато кекса стане златисто кафяв. 

Извадете от фурната и оставете за 5 минути.

След това внимателно извадете от формата за печене и охладете върху решетка. 

Поднесете с крем фреш, бита сметана или сладолед. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара