Конфитирани патешки бутчета с френска леща

Класическа храна за щастие

14.01.2021 Всички рецепти от този автор →
75 мин.

15 МИН » 60 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • 1 консерва - патешки бутчета конфи Penelope
  • 250 г - френска леща
  • 750 мл - зеленчуков бульон
  • 2 - моркова
  • 2 - глави лук
  • 1 стрък праз - праз
  • 1 - дафинов лист
  • 2 клонки - розмарин
  • 3-4 клонки - мащерка
  • 3-4 клонки - магданоз
  • 1 - голям картоф (250 г)
  • 3 - скилидки чесън
  • 2 с.л. - зехтин
  • 2 с.л. - винен оцет
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус


Начин на приготвяне

Извадете патешките бутчета Penelope от консервата и оставете настрана.

Патешката мас от кутията прехвърлете в буркан или кутия, затворете добре и съхранявайте в хладилник. 

В плитка тенджера загрейте 4-5 с.л. от патешката мас и запържете нарязания на кубчета лук и  нарязания на филийки чесън за 2-3 минути.

Прибавете нарязания на тънки полумесеци морков. Посолете, подправете с черен пипер, покрийте с капак и гответе 8-10 минути на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат. 

Пригответе букетче от билките, завържете с памучен конец и сложете в съда за готвене. Добавете нарязания на колелца праз, едро нарязания картоф, разбъркайте и сложете лещата.

Налейте бульона, покрийте с капак и гответе на средно силен огън 25-30 минути, докато лещата се сготви, но без да я преварявате. 

Извадете билките и намачкайте картофите с вилица.

Сложете бутчетата в тава и печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Пуснете фурната на функция грил и печете още 5 минути докато бутчетата станат златисти, а кожата е хрупкава. 

В чиния за сервиране сложете от лещата и върху нея поставете едно патешко бутче. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете веднага. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара