Сладкиш с бисквити, шоколад и локум

Богатият вариант на познатия от соц-а "сладък салам"

02.03.2022 Всички рецепти от този автор →
375 мин.

15 МИН » 360 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - шоколад
  • 250 мл - сметана
  • 2 с.л. - коантро
  • 250 г - обикновени бисквити
  • 140 г - локум
  • 150 г - шамфъстък
  • 100 г - сушени червени боровинки

Начин на приготвяне

Налейте сметаната в касерола и затоплете, без да кипва.

Сложете шоколада в купа, залейте с топлата сметана и разбъркайте, докато се разтопи. 

В голяма купа начупете бисквитите на парченца. Добавете сушените боровинки, целите ядки шамфъстък, ликьора и нарязания на кубчета локум.

Разбъркайте и залейте с разтопения в сметаната шоколад. 

Разбъркайте добре, за да се разпрели шоколада. 

Покрийте с хартия за печене съд с падащо дъно с диаметър 20 сантиметра.

Изсипете сместа, покрийте с хартия или фолио и притиснете добре с ръка, за да оформите равномерен пласт. 

Оставете за около час на стайна температура, а след това приберете в хладилник за 4-5 часа, за да стегне добре. 

Извадете 30 минути преди сервиране, за да може сладкиша да се отпусне леко.

Поръсете с пудра захар и гарнирайте с нарязан шамфъстък и кубчета локум. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара