Пудинг с панетоне и малини
Сервирайте със сладолед
Нашите приятели от КАМ Маркет ни отправиха интересно предизвикателство. Те познават добре това, което правим и искаха да бъдат сигурни, че в техния магазин можем да открием необходимите продукти за нашите рецепти и то, на възможно най-добрите цени.
Двамата със Стоян знаехме, че в КАМ има достаъчно разнообразие от утвърдени марки, но и собствена продукция, която може да откриете само при тях.
Качеството е високо, а цените ниски. Напълно си заслужава да се разходите за бурканче македонски айвар, страхотни кашкавали, сирена и каквото още може да си представите.
Спрях се на една лесна, но много ефектна рецепта. И разбира се, в КАМ открих всичко необходимо. Представям ви моя ПУДИНГ С ПАНЕТОНЕ И МАЛИНИ.
И нещо много интересно. Последвайте КАМ в Instagram и Facebook и научете повече за играта KAM HOODS, в която може да спечелите страхотна награда – уикенд за четирима в планински курорт.
Срокът за уастие е 31 януари, а необходимата информация ще откриете тук.
ПРОДУКТИ:
- 800 г - панетоне
- 120 г - разтопено масло
- 80 г - захар
- 150 г - замразени малини
- 450 мл - прясно мляко
- 6 - яйца
- 2-3 с.л. - захар за поръсване
Начин на приготвяне
Нарежете панетонето на филии с дебелина около 2 сантиметра и подредете в тавичка за печене с размери приблизително 18х25 сантиметра, като ги застъпвате една с друга. Полейте с разтопеното масло и оставете настрана.
В купа счупете яйцата, прибавете захарта и разбийте на пяна. Налейте млякото, смесете добре и излейте сместа върху филиите панетоне. Оставете за 10-15 минути, за да може хляба да се напои добре с течността.
Поръсете пудинга със захар, подредете малините меджу филиите панетоне и печете 40-45 минути в долната част на предварително загрята до 200 градуса фурна.
Ако кората на панетонето започне да потъмнява много, покрийте с алуминиево фолио и така завършете печенето, докато яйчената смес стегне.
Извадете пудинга от фурната и още топъл, поръсете с пудра захар. Охладете и поднесете с топка сладолед.
Подобни рецепти
