Касуле

С наденица

08.11.2015 Всички рецепти от този автор →
75 мин.

30 МИН » 45 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Лук - 1 глава
  • Селъри - 1 стрък
  • Морков - 1 брой
  • Пушен бекон - 200 г
  • Сурова наденица - 600 г
  • Червено вино - 100 мл
  • Балсамов оцет - 2 с.л.
  • Хлебни трохи - 150 - 200 г
  • Консерва бял боб - 800 г
  • Домати от консерва - 800 г
  • Зеленчуков бульон - 250 мл
  • Магданоз - 1/2 връзка
  • Чесън - 4 скилидки
  • Суха мащерка - 2 ч.л.
  • Сух риган - 1 ч.л.
  • Масло - 30 г
  • Зехтин - 100 мл
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 16 лева

 

Касуле с наденица

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете зеленчуците

    Почистете и нарежете на малки кубчета лука, моркова и целината, а чесъна нарежете на дребно.

  • 2

    Запържете бекона

    В голяма тенджера налейте зехтин, така че да покрие дъното и запържете нарязания на дребно бекон. Гответе до златисто и прибавете целината, морковите и лука. Гответе 7-8 минути, като разбърквате често.

  • 3

    Подправете и овкусете

    Прибавете сушените риган и мащерка, посолете и овкусете с черен пипер. Добавете и ситно нарязания чесън, а след около минута и балсамовия оцет. Разбъркайте и добавете и виното.

  • 4

    Варете

    След 2-3 минути добавете боба и доматите и налейте бульона.

  • 5

    Запържете наденицата

    В тиган налейте 2-3 супени лъжици зехтин и запържете наденицата от всички страни до златисто.

  • 6

    Подредете ястието в съд за печене

    В голям огнеупорен съд сложете половината от бобената смес. Подредете наденицата и покрийте с останалия боб.

  • 7

    Запечете

    Покрийте съда с капак и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

  • 8

    Пригответе коричката от хлебни трохи

    Нарежете магданозът на ситно. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган, добавете маслото и пасирания чесън. Разбъркайте и веднага прибавете хлебните трохи. Разбъркайте, за да се намаслят добре. Ако има нужда добавете още малко зехтин. Гответе до златисто без да препържвате и прибавете магданоза. С тази смес покрийте касулето и допечете на 180 градуса за още 10-15 минути.

  • 9

    Сервирайте

    Поднесете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара