Крем супа с печена тиква и козе сирене

И малко тиквени семки и чили

15.02.2020 Всички рецепти от този автор →
75 мин.

15 МИН » 60 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Тиква "Цигулка" - 850 г почистена
  • Лук - 2 глави
  • Чесън - 1 глава
  • Розмарин - 3 клонки
  • Зехтин - 4-5 с.л.
  • Зеленчуков бульон - 1 л
  • Черен пипер и сол - На вкус
За гарниране
  • Козе сирене - 100 г
  • Сметана - 50 мл
  • Тиквени семки - 3-4 с.л.
  • Сушено чили - 1 ч.л.
Цена: 10 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Подгответе тиквата и двата вида лук

    Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете тиквата на големи кубчета и прехвърлете в голяма купа. Овкусете със сол, черен пипер и налейте 3-4 супени лъжици зехтин. Разрежете лука на две без да белите и отрежете горната част на главата чесън.

  • 2

    Изпечете зеленчуците

    Изсипете тиквата в тава покрита с хартия за печене. подредете лука и чесъна като намаслите добре и лука сложете със срязаната част надолу. Добавете клонки розмарин и печете 45 минути, докато тиквата започне да се карамелизира.

  • 3

    Обелете лука и чесъна

    Отделете тиквата в купа, а лука и чесъна обелете.

  • 4

    Сварете супата

    В голяма тенджера налейте около 750 милилитра от бульона. Добавете зеленчуците и варете под капак около 15 минути на средно силен огън.

  • 5

    Пасирайте до гладкост

    Свалете супата от котлона и пасирайте до гладкост. Запечете тиквените семки в сух тиган за няколко минути като бъркате непрекъснато.

  • 6

    Сервирайте в купички или подходящи чаши

    Разлейте супата в подходящи съдчета, налейте отгоре по малко сметана, сложете от натрошеното козе сирене, малко чили и от тиквените семки.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара