Крем супа с печена тиква и козе сирене
И малко тиквени семки и чили
ПРОДУКТИ:
- 850 г почистена - тиква цигулка
- 2 глави - червен лук
- 1 глава - чесън
- 3 клонки - розмарин
- 75 мл - зехтин
- 1 литър - зеленчуков бульон
- 3 - моркова
- 2 ч.л. - сол
- 1 ч.л. - черен пипер
- 60 г - Козе сирене
- 200 г - крем фреш
- 50 г - тиквени семена
- 1 ч.л. - сушено чили
Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на кубчета със страна приблизително 2 сантиметра.
Изсипете в тава за печене и добавете разрязаните на две, обелени глави лук и цялата глава чесън, на която сте отрязали 1/3 от горната страна.
Сложете обелените и нарязани на едри парчета моркови и клонките розмарин и полейте със зехтина.
Разбъркайте добре, за да се намаслят всички продукти, посолете и подправете с черен пипер и печете 40-45 минути, докато зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират.
В голяма тенджера налейте бульона.
Добавете зеленчуците и варете под капак около 15 минути на средно силен огън.
Свалете супата от котлона и пасирайте до гладкост. Ако има нужда подправете с още сол и черен пипер.
Запечете тиквените семки в сух тиган за няколко минути като бъркате непрекъснато.
Разлейте супата в подходящи чинии и всяка гарнирайте с 1-2 с.л. крем фреш, натрошено козе сирене и запечени тиквени семена.
Поръсете с малко чили и сервирайте.