Крем супа с печена тиква и козе сирене

И малко тиквени семки и чили

06.01.2021 Всички рецепти от този автор →
75 мин.

15 МИН » 60 МИН

Лесно
5 - 6 порции

 

ПРОДУКТИ:

  • 850 г почистена - тиква цигулка
  • 2 глави - червен лук
  • 1 глава - чесън
  • 3 клонки - розмарин
  • 75 мл - зехтин
  • 1 литър - зеленчуков бульон
  • 3 - моркова
  • 2 ч.л. - сол
  • 1 ч.л. - черен пипер
за гарниране
  • 60 г - Козе сирене
  • 200 г - крем фреш
  • 50 г - тиквени семена
  • 1 ч.л. - сушено чили

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на кубчета със страна приблизително 2 сантиметра.

Изсипете в тава за печене и добавете разрязаните на две, обелени глави лук и цялата глава чесън, на която сте отрязали 1/3 от горната страна. 

Сложете обелените и нарязани на едри парчета моркови и клонките розмарин и полейте със зехтина.

Разбъркайте добре, за да се намаслят всички продукти, посолете и подправете с черен пипер и печете 40-45 минути, докато зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират. 

В голяма тенджера налейте бульона. 

Добавете зеленчуците и варете под капак около 15 минути на средно силен огън. 

Свалете супата от котлона и пасирайте до гладкост. Ако има нужда подправете с още сол и черен пипер. 

Запечете тиквените семки в сух тиган за няколко минути като бъркате непрекъснато.

Разлейте супата в подходящи чинии и всяка гарнирайте с 1-2 с.л. крем фреш, натрошено козе сирене и запечени тиквени семена.

Поръсете с малко чили и сервирайте.  

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара