Спагети с доматено конфи

Евтина, бърза и много вкусна рецепта

04.11.2019 Всички рецепти от този автор →
60 мин.

15 МИН » 45 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Спагети N5 - 320 г
  • Вода - 2 л
  • Сол - 2 г
За доматения сос
  • Домати - 300 г
  • Шалот - 1 глава
  • Зехтин - 3-4 с.л.
  • Сол - На вкус
За ментовия зехтин
  • Зехтин - 50 мл
  • Мента - 6-7 листенца
За доматеното конфи
  • Чери домати - 10-12 броя
  • Захар - 1 ч.л.
  • Едра морска сол - 1 ч.л.
Цена:

Тази рецепта със своите няколко продукта е още едно доказателство, че простата, но добре приготвена храна е истинска наслада за очите и небцето.

Сладостта на доматеното конфи, допълва чудесно останалите вкусове.

Конфи е термин в кулинарията, когато храната е приготвена в мас, масло или подсладена вода (сироп), при по-ниска температура, отколкото при дълбоко пържене.

Докато дълбоко пържене, обикновено се извършва при температура между 163 ° C и 232 ° C, в собствен сос препарати се правят много по-ниска, температура на маслото на около 200 ° 93 ° C до 130 ° C.

Въпреки че терминът обикновено се използва в съвременната кухня за дълго бавно готвене в масло или мас, терминът "в собствен сос" означава и "запазен".При готвене на месо е необходино месото да се осоли като част от процеса за съхранение.

След осоляването и готвене в мазнината, се запечатва и се съхранява на хладно и тъмно място, като може да се съхрани за няколко месеца или години.

Конфи е един от най-старите начини за запазване на храна и е специалитет на югозападна Франция

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе доматите за бланширане

    Почистете и измийте чери доматите. С остър нож направете разрез на кръст в горната част на всяко доматче.

  • 2

    Бланширайте за секунди

    В касерола с вряща вода потопете доматите за 15 секунди и извадете с решетъчна лъжица. По същия начин бланширайтеза 30 секунди и доматите за соса.

  • 3

    Подгответе за печене.Загрейте фурната до 130 градуса.

    Обелете внимателно люспите на всички домати. Разрежете чери доматите на четирии почистете семената.

  • 4

    Ароматизирайте зехтина

    В подходящ съд затоплете зехтина и сложете няколко листенца мента. Оставете да се охлади.

  • 5

    Овкусете всяко резенче

    Полейте всяко парченце домат с ароматният зехтин, поръсете с малко фина кристална захар и по няколко кристалчета морска сол. Печете 45 минути.

  • 6

    Доматения сос

    Обелете шалота и го нарежете на ситно. Доматите нарежетe на кубчета. В касерола загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до прозрачност за около 2 минути, като бъркате непрекъснато.

  • 7

    Варете 20 минути на тих огън

    Добавете доматите, овкусете със сол, черен пипер и малко захар и варете соса около 20 минути на тих огън, докато се сгъсти. Свалете от котлона и пасирайте до гладкост.

  • 8

    Варете кратко

    В кипяща подсолена вода сварете спагетите за 5 минути.

  • 9

    Завършете ястието

    Прехвърлете пасираният сос в голям съд и загрейте на котлона. Изсипете полусварената паста и разбъркайте добре. Оставете да се досвари в соса около 3 до 4 минути. Ако има нужда налейте малко от водата, в която е варена пастата.

  • 10

    Подредете красиво

    Поднесете пастата с по 7-8 парченца домати конфи, листенца мента и босилек и няколко капки ментов зехтин.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара