Телешки стек с пепър сос

Сервирайте с пържени картофи

10.06.2019 Всички рецепти от този автор →
30 мин.

10 МИН » 20 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Телешки стек - 400 г
  • Черен пипер и сол - На вкус
За соса
  • Шалот - 4 глави
  • Чесън - 2 скилидки
  • Масло - 40 г
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Едро счукан черен пипер - 1 с.л.
  • Коняк Martell - 2 с.л.
  • Телешки бульон - 200 мл
  • Сметана - 200 мл
  • Сол - 1/2 ч.л.
За сервиране
  • Магданоз - 2 клонки
  • Пържени картофи - 2-3 порции
Цена: 25 лева
Телешки стек с пепър сос

Posted by Goodlife.bg on Monday, August 17, 2015

Телешки стек с пепър сос

Начин На Приготвяне

  • 1

    Подгответе месото

    Извадете месото от хладилника поне 30 минути преди готвене. Подправете със сол и черен пипер.

  • 2

    Натрошете пипера

    В хаван счукайте на едри парчета пипера за соса. Ние използвахме черен и червен пипер.

  • 3

    Изпържете месото

    В тиган сгорещете 2 супени лъжица зехтин и половината масло. Изпържете месото за 3 минути от едната и 2 минути от другата страна.

  • 4

    Оставете месото да отпочива

    Извадете месото в чиния и оставете да отпочива, докато приготвите соса.

  • 5

    В същия тиган пригответе соса

    Излейте мазнината от пърженето на месото и в същия тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин и останалото масло. Сложете ситно нарязания шалот и пържете 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.

  • 6

    Фламбирайте с коняка

    Добавете чесъна, а след 20-ина секунди и черния пипер. Разбъркайте добре, налейте коняка и фламбирайте.

  • 7

    Редуцирайте 12-15 минути

    След като изгори алкохола, добавете бульона и сметаната, кипнете и оставете да къкри на средно силен огън 12-15 минути, докато сместа сместа се редуцира наполовина.

  • 8

    Завършете ястието

    Сложете месото в тигана, полейте го с няколко лъжици от соса и оставете за 2-3 минути да се затопли.

  • 9

    Поднесете с пържени картофки

    Поднесете стека поръсен със ситно нарязан магданоз и пържени картофки

Отскочи към Коментарите (1)

Подобни рецепти

1 Коментар
1 Иван Иванов на 11.09.2019 – Сряда

Уф, кат почнете да подправяте със сол това телешко преди запечатване - направо спирам да чета нататък. А земете се У рЪце вече