Кекс с фурми и шамфъстък

Страхотен и лесен десерт

19.07.2019 Всички рецепти от този автор →
85мин.

15 МИН » 70 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Почистени фурми - 225 г
  • Вряща вода - 300 мл
  • Масло - 115 г
  • Светло кафява захар - 175 грама
  • Яйца - 3 броя
  • Брашно - 225 г
  • Бакпулвер - 1 ч.л.
  • Канела - 1 ч.л.
За глазурата
  • Тръстикова захар - 85 г
  • Масло - 55 г
  • Сметана - 3 с.л.
Цена за 6-8 порции: 16 лв
Кекс с фурми и шамфъстък

Продуцент: Goodlife.bg Автори: Десислава Георгиева, Стоян Георгиев Осветление: Goodlife.bg Музика шапка: Венци Мицов Музикален фон: Венци Мицов

Posted by Goodlife.bg on Thursday, October 29, 2015

Кекс с фурми и шамфъстък

Начин На Приготвяне

  • 1

    Накиснете фурмите

    Нарежете фурмите на парченца, залейте с горещата вода и оставете да се накисват, докато приготвите тестото.

  • 2

    Разбийте яйцата и захарта

    В голяма купа разбийте до побеляване маслото и захарта и добавете едно по едно яйцата.

  • 3

    Добавете останалите продукти

    Пресейте брашното заедно с канелата и бакпулвера и добавете към маслената смес. Разбъркайте добре и добавете фурмите заедно с водата, в която са киснати.

  • 4

    Загрейте фурната до 170 градуса

    Готовата смес изсипете в намаслена форма за печене с диаметър 26-28 сантиметра и печете 60-70 минути – докато при натиск сместа стегната. Последните 10 минути увеличете градусите до 180.

  • 5

    Залейте готовият кекс с глазурата

    В касерола разбийте добре продуктите за глазурата и сложете на котлона, като бъркате непрекъснато за 2-3 минути. Залейте кекса и го върнете във фурната, като печете само на горен реотан за няколко секунди – докато по глазурата се появят мехурчета и ваднага извадете.

  • 6

    Охладете добре преди да сервирате

    Охладете до стайна температура преди да сервирате. Поръсете с едро смялн шам фъстък.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара