Кекс с фурми и шамфъстък
Страхотен и лесен десерт
ПРОДУКТИ:
- Почистени фурми - 225 г
- Вряща вода - 300 мл
- Масло - 115 г
- Светло кафява захар - 175 грама
- Яйца - 3 броя
- Брашно - 225 г
- Бакпулвер - 1 ч.л.
- Канела - 1 ч.л.
- Тръстикова захар - 85 г
- Масло - 55 г
- Сметана - 3 с.л.
Кекс с фурми и шамфъстъкПродуцент: Goodlife.bg Автори: Десислава Георгиева, Стоян Георгиев Осветление: Goodlife.bg Музика шапка: Венци Мицов Музикален фон: Венци Мицов
Posted by Goodlife.bg on Thursday, October 29, 2015
Кекс с фурми и шамфъстък
Начин На Приготвяне
-
1
Накиснете фурмите
Нарежете фурмите на парченца, залейте с горещата вода и оставете да се накисват, докато приготвите тестото.
-
2
Разбийте яйцата и захарта
В голяма купа разбийте до побеляване маслото и захарта и добавете едно по едно яйцата.
-
3
Добавете останалите продукти
Пресейте брашното заедно с канелата и бакпулвера и добавете към маслената смес. Разбъркайте добре и добавете фурмите заедно с водата, в която са киснати.
-
4
Загрейте фурната до 170 градуса
Готовата смес изсипете в намаслена форма за печене с диаметър 26-28 сантиметра и печете 60-70 минути – докато при натиск сместа стегната. Последните 10 минути увеличете градусите до 180.
-
5
Залейте готовият кекс с глазурата
В касерола разбийте добре продуктите за глазурата и сложете на котлона, като бъркате непрекъснато за 2-3 минути. Залейте кекса и го върнете във фурната, като печете само на горен реотан за няколко секунди – докато по глазурата се появят мехурчета и ваднага извадете.
-
6
Охладете добре преди да сервирате
Охладете до стайна температура преди да сервирате. Поръсете с едро смялн шам фъстък.