Източник: Facebook.com/BaconNEds

10 неща, които научих за това как се прави камион за храна

Ед Харди

Мина повече от година, откакто свалих облеклото на елитен готвач и го замених за тениската на камион за храна.

Най-после можех да си бъда сам шеф, капитан на кораба си. Бях готов за лъскавия живот на мобилен предприемач! Инвестирах $40 000 от собствените си средства.

Направих краудсорсинг анкета за името във Facebook, като “BaconNEd's” с лекота изпревари “Barely EDible” и “Ed’s Crustacular Discount Shrimp Wagon”. След два месеца на изграждане, инсталиране на оборудване и борба с бюрокрация и регулации, станах собственик на камион за храна! Какво научих?

1. Камионджийството не е лесна задача

За всеки час, който прекарвам в камиона, обслужвайки клиенти и наблюдавайки красивата зелена купчинка банкноти, прекарвам поне час в работа извън камиона.

В прав текст

Аз съм готвачът, но съм и миячът на съдове, човекът за доставки, човекът, правещ графика, генералният директор, ПР отделът и момчето за всичко. И автотехникът.

Зареждайки с бензин, купувайки газ, пазарувайки едно или друго от Home Depot, за да поддържам работеща адската машина. Аз съм готвачът, но съм и миячът на съдове, човекът за доставки, човекът, правещ графика, генералният директор, ПР отделът и момчето за всичко. И автотехникът.

Знам неща за поддръжка на генератори и клиърънса на караваните, които никога не съм си представял, че ще са необходими в една кулинарна кариера. Въпреки всичката тази работа, не е гарантирана никаква печалба. Не забравяйте, че в продължение на години съм бил главен готвач - и готвенето и снабдяването с добри местни продукти за мен е лесно.

2. Реалните пари не са на улицата

Започнах на локация, която според мен беше направо вълшебна: нова метростанция във Вашингтон, където има хиляди пътници. Само че наличието на тълпа не се превръща непременно и веднага в пари.

За разлика от това, което филмът "Повелителят на кухнята" и Great Food Truck Race биха ви убедили, не можете просто да отбиете някъде и да съберете тълпа. Хората трябва да имат причина да спрат и да хапнат.

Ето защо музикалните фестивали, хранителните фестивали и спортните събития са местата, където наистина печелим пари. Всякакви пари, спечелени на улицата, са само пълнеж.

Например заради сложните регулации за алкохола, пивоварните във Вирджиния в някои случаи не могат да предлагат храна. Ето защо ще ме намерите паркирал пред Old Ox Brewery в уикендите, продаващ пържено пиле "Бан Ми".

3. Зимата е гадна

Започнах с камиона през октомври 2014 г. Имах умерен успех, после дойде студът и за мен настъпи кошмар. Постоянен сняг и два месеца температури, достигащи -15 °C, които са тотално необичайни за Вашингтон.

В прав текст

Всичко под -7 °C означава, че собственикът на камион за храна би трябвало да си стои у дома и да пие горещо какао.

Какъв урок научих?

Всичко под -7 °C означава, че собственикът на камион за храна би трябвало да си стои у дома и да пие горещо какао.

Какво се случва при -7 °C?

Акумулаторите губят заряд. Водните тръби замръзват. Вискозитетът на маслото в невероятно важния ви генератор се променя. Клапите за газ блокират.

Вентилацията вкарва сняг през сервизния прозорец, предизвиквайки снежни вълни в камиона. Тези вълни после се разтапят, после замръзват на стоманените плочки на пода, създавайки ваша собствена кулинарна ледена пързалка. Тази зима можете да ме откриете заедно с камиона на Саут Бийч - от януари до март.

4. Поддържай нещата простички, идиот такъв

На първата ми локация с много пътници, се чувствах задължен да бъда всичко за всички: 12 предложения в менюто? Няма проблем! Горещ шоколад, горещо кафе, горещ чай и горещ сайдер? Защо не? Безглутенови и вегетариански ястия? Без проблем!

Неща, които да вземат за из път поелите към летището дипломати, за да ги отнесат у дома в далечните си страни като сувенири? Естествено. Моето протеже/зам.-главен готвач най-накрая ви вля малко разум в главата след кашата с розите за св. Валентин.

Правехме симпатични малки букети от бекон, приготвяйки перфектни малки розички от бекон на стъбълца в продължение на часове. И за какво? Допълнителни $80?

Зам-главният ми готвач ме убеди да зарежа всички допълнителни предложения и да се придържам към по-простичко меню от 5-6 предложения. И беше прав. Качеството, доходите и удовлетворението на клиентите нараснаха. По-малко означава повече.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Food Republic

25.11.2021 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара