Ризото с тиква

Не дръжте тиквата в мазето

03.01.2016 Всички рецепти от този автор →
70 мин.

30 МИН » 40 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Ориз Арборио - 300 г
  • Почистена тиква "Цигулка" - 600 г
  • Спанак - 50 г
  • Масло - 50 г
  • Пармезан - 50 г
  • Лук шалот - 3-4 глави
  • Заленчуков бульон - 1.100 л
  • Прясна мащерка - 5-6 клонки
  • Прясна салвия - 4-5 листа
  • Зехтин - 5-6 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 10 лева

Ризото с тиква и спанак

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете тиквата

    450 г от тиквата нарежете на еднакви по големина парчета, овкусете със сол, черен пипер и зехтин и изпечете за 35-40 мниути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

  • 2

    Останалата тиква задушете

    Останалата тиква нарежете на малки парченца или настържете и задушете в 1 супена лъжица зехтин и малко бульон за 15 минути на средно силен огън. Подправете с малко сол и черен пипер и сложете клонка мащерка.

  • 3

    Пригответе ризотото

    Нарежетe лука на ситно и го запържете за кратко в смес от 1 супена лъжица зехтин и малко масло. Прибавете ориза, разбъркайте добре и налейте малко от бульона. Гответе ориза 18 минути при почти непрекъснато бъркане, като наливате по малко от бульона. Подправете със сол и черен пипер и клонка мащерка.

  • 4

    Добавете спанака и пюрето от тиква

    Сварената тиква пюрирайте с пасатор, като преди това извадите мащерката. Ако е е прекалено гъсто, долейте малко бульон. на 15-та минута от готвенето към ориза добавете спанака и разбъркайте. Изсипете пюрето от тиквa.

  • 5

    Завършете с малко масло и настърган пармезан

    Рзбъркайте добре и завършете с парче масло и настържете 2/3 от пармезана. В малък съд разтопете останалото масло и в него запържете 3-4 листа салвия. Прецедете.

  • 6

    Поднесете с тиквата

    Поднесете ризотото с парченца печена тиква, настърган пармезан и малко овкусено със салвия масло.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара