Винени вечери: Австрия

28-ми януари, 19:00 часа

Австрийската кухня, известна още като Виенска кухня, е смесица от кулинарните традиции на страните от някогашната Австро-Унгарска империя.

Кухните на Бохемия и Унгария доминират трапезите на кайзера, благородниците и народа, но също така и италианските влияния, идващи отвъд Алпите.

Съвременната австрийската кухня все още носи спомена за Австро-Унгария и се отличава с подчертана сезонност и с любовта си към местни продукти и породи, както и към чистата храна - австрийците са на първите места в Европа по органично отглеждани продукти.

Австрийските вина от своя страна са най-добре пазената тайна на топ ресторантите по света и всеки уважаващ себе си ценител желае да ги има в избата си.

И така: На 28-ми януари от 19:00 часа ние от Goodlife.bg ви каним на поредната винена вечеря, за да откриете вкуса на австрийската кулинарна култура!

Храната ще бъде приготвена от главния готвач на Grape Central - Ивайло Игнатов, който е френски възпитаник, но австрийската кухня е тази, която поне два пъти годишно го връща във Виена.

За виното ще се погрижи Яна Петкова, възпитаник на австрийско винено училище, първи вносител в България на австрийски вина и професионален оценител (в собствената си глава) на виенски шницели.

Менюто и виното

Винервурст и Кезекрайнер с Липтауер, ръжен хляб, горчица и хрян / Gruener Veltliner Weinzierlberg 2014 Stadt Krems 

Пъстърва с мак, полента с тиква и крем от аспержи / Riesling Moosburgerin 2011 Buchegger

Гулаш от дивеч с горски плодове, червено зеле и шпетцле с тиквени семки / Markowitsch Pinot Noir 2013

Залцбургски целувки / Saemling 88 TBA

Между степените ще бъдат сервирани различни Amuse-bouche.

Регламент

Дата: 28-ми януари

Мястото: Goodlife.bg

Адрес: Нишава 37

Начало на вечерята: 19:00

Край: 22:00

Цена: 59 лв

Забележка: В куверта е включена храна, 3 чаши по 125 мл вино и 50 мл десертно вино

Местата за вечерята са ограничени - 14 броя.

Можете да резервирате на телефон: 0 888 520 009 и на e-mail: stoyan@goodlife.bg.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара