Източник: Pexels.com

24 неща, които ще откриете във всеки хипстърски ресторант

Защото няма как един ресторант да е готин без неизмазани тухли

1. Име, което не дава никакъв ориентир за типа храна, която реално се поднася вътре

Или съставено от имената на двама души - като “Barnaby and George”, или една дума, избрана на случаен принцип от речника.

2. Атрактивно-смешна табела отвън, която хората да снимат и качват Instagram

Никой не може да устои на зова на безгрижно весела черна дъска със забавен надпис, нали?

3. Голи неизмазани тухли

На гостите постоянно трябва да се напомня за индустриалната революция, докато се хранят.

4. Маси, които никога не са били замислени да бъдат маси

Старите бъчви са особено добър вариант, защото не оставят място за краката и принуждават гостите да сядат странично или да се опитват да ги обкрачат.

5. Некомфортни столове

Забавното в това да имате странни и разнородни столове е, че 90% от тях няма да са с правилната височина за масите.

6. Старомодни електрически крушки

Тези, които спряхме да използваме преди поне 50 години, защото са толкова слаби, че трябва да си включваш фенерчето на телефона, за да прочетеш менюто.

7. Открити тръби на климатиците

“Как иначе ще разберат клиентите, че имаме климатик, ако не могат да видят тръбите?”

8. Голи дъски на пода

Ресторантът трябва да изглежда сякаш естествено се е самозародил (органично) в стара дъскорезница, а не като нещо, старателно планирано и курирано от група мустакати интериорни дизайнери.

9. Снимки в рамка на хора от едуардианския период

Никой никога няма да пита сервитьорите кои са те, защото твърде много ще се притеснява, че ще звучи като идиот, който не знае кой е Албърт Айнщайн.

10. Менюта, отпечатани на “огрубена” хартия и после поставени в папка с клипс.

Без указана валута в цената, ще се подведете и няма да усетите колко са скъпи всъщност.

11. Думата “занаятчийски”, присъстваща на случаен принцип на различни места из менюто

От хляб, през риба, месо и колбаси, до плодове и зеленчуци.

12. Тоалетна с черни плочки

Тоалетната трябва да кара клиентите да се чувстват все едно са в берлински сексклуб, и да не се опитват да си изкарат приятно вечерята в компанията на колегите от офиса.

13. Странни стиймпънк мивки и сушилни за ръце

“Няма спор, харесвам този Dyson Airblade, но той трябва да изглежда повече като реквизит от "Лудия Макс".”

14. Суперскъпи версии на храната, която сте консумирали като деца

Макарони със сирене. Сирене на грил. Хотдог. Овесена каша. Такива неща.

15. Някакъв вид деконструирана версия на десерт

“Не можем да се пънем да сглобим правилно този чийзкейк, така че да изглежда като чийзкейк. Ето малко Philadephia и малко ягоди, хайде да ви няма - и бъдете благодарни за това, което получавате.”

16. Направени на място версии на нормални газирани напитки, които повечето хора ще се притесняват да признаят, че не харесват

“О, да, тази домашно направена кола е толкова добра, колкото и нормалната кока-кола - и по никакъв начин не ми напомня на ароматизиращ препарат за чистене на фурни.”

17. Както и точно един-единствен тип крафт бира, за който естествено никога не сте чували

И не сте чували за него по обясними причини – той има вкус на аспержова пикня.

18. “Модификации” на класически коктейли, но с по-глупави имена

Няма как един ресторант да е наистина модерен, освен ако половината коктейлно меню не ви кара да се гърчите от неудобство, когато се налага да го изречете на глас.

19. “Малки чинии”

Ястия колкото една хапка, от които трябва да поръчате около 30 порции, за да се заситите.

20. Храна, поднасяна само на плоча или дъска за хляб

Въпреки че те са непрактични за каквото и да е извън сандвичи.

21. Подправки и сосове, които са прехвърлени от опаковката на доставчика в по-чудата такава

Как ви звучи кетчуп в чаша за еспресо?

22. Вино, поднесено в нещо, което очевидно не е замислено за сервиране на вино

Халба за бира, стара тенекиена консерва, епруветка, буркан? Каквото и да ви дойде на ум, стига то да не е чаша за вино.

23. Прекалено силна музика, която по никакъв начин не пасва на темата на ресторанта

Ако ресторантът ви предлага мексиканска храна в псевдо-викторианска обстановка, добре е да пуснете исландски хаус, със сила на звука, която заставя гостите да повтарят поръчката си поне три пъти.

24. Сервитьори, които не носят униформа

Защото най-лесният начин клиентите да бъдат обслужени е да махнат на най-близкия човек в карирана риза и да се надяват, че той е от екипа на заведението.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара