Агнешки котлети с паста от розмарин

... и прекрасни печени картофи

12.03.2017 Всички рецепти от този автор →
70мин.

20 МИН » 50 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Агнешки котлети - 4 броя
  • Пресен розмарин - 2-3 клонки
  • Чесън - 3-4 скилидки
  • Зехтин - 1 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
За гарнитурата
  • Пресни картофи - 700 г
  • Червен лук - 2 глави
  • Чесън - 4-5 скилидки
  • Шалот - 1 глава
  • Пресен розмарин - 2 клонки
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
  • Зехтин - 3 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 15 лева

Goodlife.bg - Агнешки котлети

Начин На Приготвяне

  • 1

    Започнете с гарнитурата

    В купа сложете нарязаните на едри парчета измити картофи. Добавете обеленият лук, разрязан на четири и целите скилидки чесън. Сложете билките и полейте със зехтина. Разбъркайте добре, за да се намаслят вскички зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер.

  • 2

    Изпечете до златисто

    Сложете в подходящ съд и печете 40-45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

  • 3

    Приговете пастата за котлетите

    Извадете котлетите от хладиника поне 30 минути преди готвене.В хаван слоцете листенцата розмарин и едро нарзания чесън. Посолете и прибавете зехтина. Намачкайте добре до получаването на паста.

  • 4

    Овкусете месото

    Посолете и подправете котлетите с черен пипер. Намажете котлетите от двете страни.

  • 5

    Запържете мазнината на котлетите

    Загрейте тиган с незалепващо покритиена средно силен огън. Сложете малко зехтин и поставете котлетите в тигана с мазната страна надолу, за да може да се стопи и карамелизира.

  • 6

    Изпържете котлетите от двете страни

    Гответе около 3-4 минути, след това гответе 3 минути от едната и 2-3 минути от другата страна в зависимост от дебелината, без да увеличаване котлона. Извадете и оставете да починат за 2-3 минути.

  • 7

    Поднесете топли

    Поднесете котлетите топли с изпечените зеленчуци.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара