Пикантно пиле по тайландски

Вкусни нудли с тайландска свежест

27.02.2016 Всички рецепти от този автор →
45 мин.

15 МИН » 30 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Пилешки гърди - 500 г
  • Яйчни нудли - 250 г
  • Замразен грах - 100 г
  • Замразен зелен фасул - 100 г
  • Кашу - 50 г
  • Пресен джинджифил - 50 г
  • Чесън - 3 скилидки
  • Червено чили - 1 брой
  • Пресен кориандър - 3-4 клонки
  • Див лук - 7-8 стръкчета
  • Лайм - 1 брой
  • Олио за пържене - Голямо количество
Цена: 15 лева

Тайландско пиле с нудли

Начин На Приготвяне

  • 1

    Подгответе месото

    Почистете месото и го нарежете напречно на парчета с дебелина около половин сантиметър. В голяма тенджера кипнете подсолена вода.

  • 2

    Нарежете зеленчуците

    Обелете джинджифила и го нарежете на лентички, чилито на колелца, а чесъна на филийки.

  • 3

    Запържете месото

    В голям тиган сгорещете олиото и запържете месото за 4-5 минути.

  • 4

    Добавете зеленчуците

    Добавете джинджифила и чилито, разбъркайте и гответе 3-4 минути до омекване. В края сложете чесъна.

  • 5

    Сварете нудлите

    Сложете нудлите във врящата вода и варете 3 минути.

  • 6

    Прибавете останалите продукти

    Добавете към ястието граха и зеления фасул и гответе още 5 минути, като разбърквате често.

  • 7

    Запечете ядките кашу

    В сух тиган запечете ядките, акто разбърквате често.

  • 8

    Овкусете с кориандър и лайм

    Поръсете ястието със ситно нарязан кориандър и добавете сока от лайм и разбъркайте. Отцедете нудлите и сложете в голяма купа.

  • 9

    Завършете ястието

    Прехвърлете месото и зеленчуците в голяма купа и добавете отцедените нудли.

  • 10

    Поднесете топло

    Добавете към ястиято ядките и поръсете със ситно нарязан див лук. Разделете на порции и поднесете топло

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара