Печени пресни картофи със сирене чедър
Поднесете топли
ПРОДУКТИ:
- Пресни картофи - 1 кг
- Масло - 50 г
- Чесън - 2 скилидки
- Сирене Чедър - 100 г
- Сирене Чедър Ред - 100 г
- Прясна мащерка - 3-4 клонки
- Заквасена сметана - 150 г
- Пресен лук - 5-6 стръкчета
- Сол - На вкус
Печени пресни картофи със сирене чедър
Начин На Приготвяне
-
1
Изпечете картофите
Загрейте фурната до 200 ° C. Добре измитите картофи сложете в тава за печене, полейте с 1 супена лъжица зехтин, посолете добре и печете 35-40 минути. Проверете дали са готови като прободете до средата с остър нож.
-
2
Разтопете маслото
Сложете маслото в подходящ съд и го разтопете заедно с 1 чаена лъжичка зехтин и нарязаният чесън.
-
3
Настържете сирената
Настържете сирената на едро ренде, сложете в купа и ги смесете.
-
4
Разчупете картофите и залейте с масло
С голяма лъжица натиснете всеки картоф, така че да се разчупи. Полейте с овкусеното масло и покрийте с настърганите сирена.
-
5
Печете 15-20 минути
Върнете във фурната за още 15-20 минути, докато сирената се запекат добре.
-
6
Поднесете топли със соса
За гарниране на картофите пригответе сос от сметаната, ситно нарязания лук и овкусете със сол.
Бележки
-
За да се изпекат по-бързо картофите, преди да ги овкусите и върнете във фурната може да ги надупчите с вилица на няколко места.