Печени пресни картофи със сирене чедър

Поднесете топли

21.03.2016 Всички рецепти от този автор →
70 мин.

10 МИН » 60 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Пресни картофи - 1 кг
  • Масло - 50 г
  • Чесън - 2 скилидки
  • Сирене Чедър - 100 г
  • Сирене Чедър Ред - 100 г
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
За соса
  • Заквасена сметана - 150 г
  • Пресен лук - 5-6 стръкчета
  • Сол - На вкус
Цена: 10 лева

Печени пресни картофи със сирене чедър

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете картофите

    Загрейте фурната до 200 ° C. Добре измитите картофи сложете в тава за печене, полейте с 1 супена лъжица зехтин, посолете добре и печете 35-40 минути. Проверете дали са готови като прободете до средата с остър нож.

  • 2

    Разтопете маслото

    Сложете маслото в подходящ съд и го разтопете заедно с 1 чаена лъжичка зехтин и нарязаният чесън.

  • 3

    Настържете сирената

    Настържете сирената на едро ренде, сложете в купа и ги смесете.

  • 4

    Разчупете картофите и залейте с масло

    С голяма лъжица натиснете всеки картоф, така че да се разчупи. Полейте с овкусеното масло и покрийте с настърганите сирена.

  • 5

    Печете 15-20 минути

    Върнете във фурната за още 15-20 минути, докато сирената се запекат добре.

  • 6

    Поднесете топли със соса

    За гарниране на картофите пригответе сос от сметаната, ситно нарязания лук и овкусете със сол.

Бележки

  • За да се изпекат по-бързо картофите, преди да ги овкусите и върнете във фурната може да ги надупчите с вилица на няколко места.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара