Grand Austrian Tasting 2015

Гостите на GAT ще имат възможност да дегустират над 50 вина

За осми пореден път Grand Austrian Tasting (GAT) ще представи вината на едни от най-добрите австрийски изби в София.

Гостите на GAT ще имат възможност да дегустират над 50 вина от областите Бургенланд, Вайнфиртел, Карнунтум, Кремстал, Камптал, Щайермарк, както и лозята около Виена, представени от 16 изби.

Мястото

Най-популярната дегустация на чужди вина у нас ще се проведе на 19 юни между 13:00 и 20:00 часа във фоайето на хотел “Хилтън” (бул. България 1).

Вносителите са Петкова и Съдружие (организатор), Авексим, Бибендум, Касавино, Негосиан, Трансимпорт, Фария ООД.

Целта на събитието е да популяризира австрийската винена култура сред ценителите и любителите на вино в България.

Изминалата година бе тежка за всички винопроизводители в Европа заради поройните дъждове и градушките, които унищожиха голяма част от лозовите масиви и повлияха на качеството на виното.

“Обикновено се казва, че виното се прави на лозето, но подобни години показват кой колко може в избата”, коментира неблагоприятния сезон Яна Петкова, организатор и един от създателите на Grand Austrian Tasting.

На 19 юни ценителите на хубавото вино ще имат възможност да се насладят и на биодинамични и занаятчийски пенливи вина, да прескочат до Австралия и Нова Зеландия, за да опитат награждаваните вина на Берт Саломон, и да се потопят в многоликото богатство на австрийския бял грюнер велтлинер и плодовата елегантност на ризлинга.

След седем години упорита работа България и Австрия са развили добри винени отношения и предстоящото издание на Grand Austrian Tasting е доказателството за това.

Организаторите на събитието държат на откритото отношение към виното, защото това не е напитка за сноби в костюми, а е за всички. Не е необходимо виното да се „разбира”, трябва само да се обича. Това е и основното, което събитието предава на публиката вече осем години.

Входът за дегустацията на осмото издание на Grand Austrian Tasting е 15,00 лв.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара