Гаспачо с авокадо
Заложете на студените супи през лятото
ПРОДУКТИ:
- Авокадо - 2 броя
- Домати - 4 броя
- Краставица - 1 брой
- Червен лук - 1/2 глава
- Зелена чушка - 1/2
- Люта чушка - 1/2
- Чесън - 3 скилидки
- Зехтин - 3 с.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Черен пипер - 1/2 ч.л.
- Винен оцет - 1 ч.л.
- Краставица - Според броя порции
- Домат - Според броя порции
- Червен лук - Според броя порции
- Зелена чушка - Според броя порции
- Сварено яйце - Според броя порции
- Зехтин - Според броя порции
Начин На Приготвяне
-
1
Подгответе доматите
С остър нож направете разрез на кръст в горната част на всеки домат.
-
2
Залейте с гореща вода
Сложете доматите в купа, залейте ги с гореща вода и оставете за около минута.
-
3
Сложете в ледена вода
Прехвърлете доматите в купа с ледено студена вода, оставете отново за около минута, отцедете и обелете.
-
4
Почистете авокадото
Разрежете авокадото на две, махнете костилката и извадете месестата част в купа.
-
5
Почистете останалите зеленчуци
Обелете лука и го нарежете на едро, почистете двата вида чушки от семената, разрежете доматите на четири, краставицата нарежете на едро, и обелете чесъна.
-
6
Пасирайте всичко
Сложете всички продукти в блендер, налейте около 1 чаша вода и пасирайте.
-
7
Подправете и опитайте на вкус
Налейте зехтина, подправете със сол и черен пипер и отново пасирайте. Готовата супа приберете в хладилник за около 2 часа.
-
8
Гарнирайте и поднесете
Налейте супата в подходящи купички или чаши. Зеленчуците за гарниране нарежете на едро и подредете на коктейлни пръчици, или нарежете на дребни кубчета и подредете върху супата. Всяка порция гарнирайте и с резен твърдо сварено яйце.