Гаспачо с авокадо

Заложете на студените супи през лятото

12.07.2016 Всички рецепти от този автор →
130 мин.

10 МИН » 120 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Авокадо - 2 броя
  • Домати - 4 броя
  • Краставица - 1 брой
  • Червен лук - 1/2 глава
  • Зелена чушка - 1/2
  • Люта чушка - 1/2
  • Чесън - 3 скилидки
  • Зехтин - 3 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер - 1/2 ч.л.
  • Винен оцет - 1 ч.л.
За гарниране
  • Краставица - Според броя порции
  • Домат - Според броя порции
  • Червен лук - Според броя порции
  • Зелена чушка - Според броя порции
  • Сварено яйце - Според броя порции
  • Зехтин - Според броя порции
Цена: до 10 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Подгответе доматите

    С остър нож направете разрез на кръст в горната част на всеки домат.

  • 2

    Залейте с гореща вода

    Сложете доматите в купа, залейте ги с гореща вода и оставете за около минута.

  • 3

    Сложете в ледена вода

    Прехвърлете доматите в купа с ледено студена вода, оставете отново за около минута, отцедете и обелете.

  • 4

    Почистете авокадото

    Разрежете авокадото на две, махнете костилката и извадете месестата част в купа.

  • 5

    Почистете останалите зеленчуци

    Обелете лука и го нарежете на едро, почистете двата вида чушки от семената, разрежете доматите на четири, краставицата нарежете на едро, и обелете чесъна.

  • 6

    Пасирайте всичко

    Сложете всички продукти в блендер, налейте около 1 чаша вода и пасирайте.

  • 7

    Подправете и опитайте на вкус

    Налейте зехтина, подправете със сол и черен пипер и отново пасирайте. Готовата супа приберете в хладилник за около 2 часа.

  • 8

    Гарнирайте и поднесете

    Налейте супата в подходящи купички или чаши. Зеленчуците за гарниране нарежете на едро и подредете на коктейлни пръчици, или нарежете на дребни кубчета и подредете върху супата. Всяка порция гарнирайте и с резен твърдо сварено яйце.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара