Йоркширски пудинги със сос бешамел с чушка

Още един начин да приготвите вкусна храна с бавната сокоизтисквачка Philips

05.12.2016 Всички рецепти от този автор →
40мин.

20 МИН » 20 МИН

Лесно
4 - 5 порции

Още един начин да ползвате новата бавнооборотна сокоизтисквачка на Philips и да приготвите страхотна храна за семейството си.

ПРОДУКТИ:

  • Сок от 2 чушки - 100 мл
  • Прясно мляко - 200 мл
  • Яйца - 2 броя
  • Сол - Шипка
  • Олио - 12 ч.л.
За сос бешамел с чушка
  • Масло - 50 г
  • Брашно - 50 г
  • Прясно мляко - 500 мл
  • Кашкавал - 80 г
  • Смлените чушки - От 2 броя
  • Черен пипер и сол - На вкус

Йоркширски пудинги със сос бешамел с чушка

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изцедете сока от чушките

    С бавната сокоизтисквачка Philips изцедете сока от измитите и почистени чушки.

  • 2

    Пригответе сместа за пудингите

    В купа сложете яйцата, добавете част от брашното и разбъркайте. Редувайте брашното с млякото и сока от чушките като разбърквате добре, за да не останат бучки в сместа. Овкусете със сол и черен пипер и оставете сместа да отпочине за около 20 минути.

  • 3

    Загрейте формите за печене

    Загрейте фурната до 220 градуса. Във форма за мъфини сложете по 1 ч.л. олио и сложете да се загрее във фурната за 6-7 минути, докато олиото започне да пуши.

  • 4

    Изпечете

    Извадете формата, бързо налейте сместа за пудингите и върнете във фурната. Печете около 20 минути без да отваряте фурната, докато пудингите станат златисто кафяви.

  • 5

    Пригответе соса

    В касерола разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте добре. Гответе докато брашното се запържи добре и стане златисто. Налейте студеното мляко като бъркате непрекъснато. Овкусeте със сол и черен пипер. Гответе соса 4-5 минути, като бъркате често, докато се сготви и сгъсти. В края добавете пулпата от чушките, разбъркайте и сложете настърганият кашкавал. Свалете съда от котлона и дръжте соса топъл до момента на сервиране.

  • 6

    Поднесете с пиле

    Поднесете пудингите залети със соса веднага, към пиле или смаостоятелно.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара