Йоркширски пудинги със сос бешамел с чушка
Още един начин да приготвите вкусна храна с бавната сокоизтисквачка Philips
Още един начин да ползвате новата бавнооборотна сокоизтисквачка на Philips и да приготвите страхотна храна за семейството си.
ПРОДУКТИ:
- Сок от 2 чушки - 100 мл
- Прясно мляко - 200 мл
- Яйца - 2 броя
- Сол - Шипка
- Олио - 12 ч.л.
- Масло - 50 г
- Брашно - 50 г
- Прясно мляко - 500 мл
- Кашкавал - 80 г
- Смлените чушки - От 2 броя
- Черен пипер и сол - На вкус
Йоркширски пудинги със сос бешамел с чушка
Начин На Приготвяне
-
1
Изцедете сока от чушките
С бавната сокоизтисквачка Philips изцедете сока от измитите и почистени чушки.
-
2
Пригответе сместа за пудингите
В купа сложете яйцата, добавете част от брашното и разбъркайте. Редувайте брашното с млякото и сока от чушките като разбърквате добре, за да не останат бучки в сместа. Овкусете със сол и черен пипер и оставете сместа да отпочине за около 20 минути.
-
3
Загрейте формите за печене
Загрейте фурната до 220 градуса. Във форма за мъфини сложете по 1 ч.л. олио и сложете да се загрее във фурната за 6-7 минути, докато олиото започне да пуши.
-
4
Изпечете
Извадете формата, бързо налейте сместа за пудингите и върнете във фурната. Печете около 20 минути без да отваряте фурната, докато пудингите станат златисто кафяви.
-
5
Пригответе соса
В касерола разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте добре. Гответе докато брашното се запържи добре и стане златисто. Налейте студеното мляко като бъркате непрекъснато. Овкусeте със сол и черен пипер. Гответе соса 4-5 минути, като бъркате често, докато се сготви и сгъсти. В края добавете пулпата от чушките, разбъркайте и сложете настърганият кашкавал. Свалете съда от котлона и дръжте соса топъл до момента на сервиране.
-
6
Поднесете с пиле
Поднесете пудингите залети със соса веднага, към пиле или смаостоятелно.
Подобни рецепти
