Гьоза със свинско и ябълка
Гьоза - японските равиоли
Гьоза са много бързи и изключително вкусни японски равиоли.
Йоркширски пудинги със сос бешамел с чушка
Шишчета с мариновани скариди и ананас
Сладоледено кисело мляко с ябълка и карамелен сос
За тази рецепта бавната сокоизтисквачка на Philips има много сполучливо приложение, а резултатът е повече от приятен.
Няма нужда да сте добри в работата с ножа, да кълцате, режете, настъргвате.
Само за 3 минути с бавната сокоизтисквачка на Philips имате готов сок и пълнеж за плънката на гьозите.
Насладете се на резултата и експериментирайте с различни плънки и сокове, които да използвате в приготвянето на вкусни и лесни рецепти за вас и вашето семейство.
ПРОДУКТИ:
- Листа гьоза - 25 броя
- Олио - 5-6 с.л.
- Телешка кайма - 250 г
- Зелена ябълка - 1 брой
- Лук - 1/2 глава
- Джинджифил - парче 3-4 сантиметра
- Чесън - 1 скилидка
- Пресен лук - 1 стрък
- Соев сос - 1 ч.л.
- Олио - 1 ч.л.
- Сол - 1/2 ч.л.
- Черен пипер - 1/2 ч.л.
- Соев сос - 2-3 с.л.
- Оризов оцет - 1 ч.л.
- Чили люспи - 1/2 ч.л.
- Пресен лук - 1 стрък
Много бързи и изключително вкусни японски равиоли (гьоза). За приготвянето им използвахме бавната сокоизтисквачка на Philips.
Начин На Приготвяне
-
1
Изцедете сока от продуктите за плънката
С бавната сокоизтисквачка Philips изцедете сока на ябълката, лука, чесъна и джинджифила.
-
2
Пригответе плънката
В купа смесете каймата, пулпата от издените продукти и овкусете с олиото, соевия сос, сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре и оставете за 15-20 минути, за да се смесят всички вкусове.
-
3
Напълнете корите гьоза
Всеки лист тесто напълнете с 1 с.л. от плънката, намажете крайчетата с вода и сгънете на две, като направите 5 сгъвки от едната страна на тестото.
-
4
Запържете гьозите
Загрейте съд за готвене, за който имате капак и сгорещете олиото за пържене. Подредетата гьозите и гответе на средно силен огън около 2-3 минути, докато долната част стане приятно кафява.
-
5
Налейте изцеденият сок
Внимателно налейте сока от изцедените продукти ( трябва ви около 100 мл от него ) и бързо покрийте с капака.
-
6
Задушавайте, докато течността се изпари
Гответе така още 5 минути, за да се задушат и сготвят гьозите. Махнете капака и оставете съда на котлона, докато течността се изпари.
-
7
Поднесете топли
Поднесете гьоза горещи, със соса за който се смесили всички продукти.
Подобни рецепти
