Гьоза със свинско и ябълка

Гьоза - японските равиоли

14.12.2016 Всички рецепти от този автор →
25 мин.

15 МИН » 10 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Гьоза са много бързи и изключително вкусни японски равиоли.

За тази рецепта бавната сокоизтисквачка на Philips има много сполучливо приложение, а резултатът е повече от приятен.

Няма нужда да сте добри в работата с ножа, да кълцате, режете, настъргвате.

Само за 3 минути с бавната сокоизтисквачка на Philips имате готов сок и пълнеж за плънката на гьозите.

Насладете се на резултата и експериментирайте с различни плънки и сокове, които да използвате в приготвянето на вкусни и лесни рецепти за вас и вашето семейство.

ПРОДУКТИ:

  • Листа гьоза - 25 броя
  • Олио - 5-6 с.л.
За плънката
  • Телешка кайма - 250 г
  • Зелена ябълка - 1 брой
  • Лук - 1/2 глава
  • Джинджифил - парче 3-4 сантиметра
  • Чесън - 1 скилидка
  • Пресен лук - 1 стрък
  • Соев сос - 1 ч.л.
  • Олио - 1 ч.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
  • Черен пипер - 1/2 ч.л.
За соса
  • Соев сос - 2-3 с.л.
  • Оризов оцет - 1 ч.л.
  • Чили люспи - 1/2 ч.л.
  • Пресен лук - 1 стрък

Много бързи и изключително вкусни японски равиоли (гьоза). За приготвянето им използвахме бавната сокоизтисквачка на Philips.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изцедете сока от продуктите за плънката

    С бавната сокоизтисквачка Philips изцедете сока на ябълката, лука, чесъна и джинджифила.

  • 2

    Пригответе плънката

    В купа смесете каймата, пулпата от издените продукти и овкусете с олиото, соевия сос, сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре и оставете за 15-20 минути, за да се смесят всички вкусове.

  • 3

    Напълнете корите гьоза

    Всеки лист тесто напълнете с 1 с.л. от плънката, намажете крайчетата с вода и сгънете на две, като направите 5 сгъвки от едната страна на тестото.

  • 4

    Запържете гьозите

    Загрейте съд за готвене, за който имате капак и сгорещете олиото за пържене. Подредетата гьозите и гответе на средно силен огън около 2-3 минути, докато долната част стане приятно кафява.

  • 5

    Налейте изцеденият сок

    Внимателно налейте сока от изцедените продукти ( трябва ви около 100 мл от него ) и бързо покрийте с капака.

  • 6

    Задушавайте, докато течността се изпари

    Гответе така още 5 минути, за да се задушат и сготвят гьозите. Махнете капака и оставете съда на котлона, докато течността се изпари.

  • 7

    Поднесете топли

    Поднесете гьоза горещи, със соса за който се смесили всички продукти.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара