Тарт с тиквички и бекон

Кашкавал и сирене в плънката и прясна мента за свежест

11.01.2018 Всички рецепти от този автор →
90мин.

50 МИН » 40 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • 225 г - Брашно
  • 110 г - Масло
  • Яйца - 1 брой
  • Студена вода - 1 с.л.
  • Сол - 1 щипка
За плънката
  • Жълтъци - 3 броя
  • Сметана - 200 мл
  • Кашкавал - 100 г
  • Сирене - 200 г
  • Тиквички - 2 броя
  • Бекон - 4-5 ленти
  • Прясна мента - 3-4 клонки
  • Черен пипер и сол - На вкус
10 лв

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе тестото

    В блендер сложете брашното, нарязаното на кубчета масло и солта. Разбийте, докато стане на трохи и добавете яйцето и водата. Отново разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. Омесете набързо, увийте във фолио и приберете в хладилника за 30 минути.

  • 2

    Печете 40 минути

    Върху набрашнена повърхност разточете тестото, поставете във форма с диаметър 25 сантиметра и падащо дъно и приберете в хладилника за 20 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. Печете кората за тарта 15 минути покрита с хартия и топчета за печене, махнете хартията и печете още 15 минути. Охладете до стайна температура.

  • 3

    Пригответе плънката

    В купа смесете сметаната и яйцата, посолете, подправете с черен пипер и сложете натрошеното сирене и ментата.

  • 4

    Подредете тиквичките и бекона

    Покрийте тарта с тиквичките нарязани на ленти и бекона. Сложете кашкавала и печете 20-25 минути.

  • 5

    Поднесете тарта охладен

    Охладете тарта до стайна температура и поднeсете със свежи салати

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара