Тарт с тиквички и бекон
Кашкавал и сирене в плънката и прясна мента за свежест
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе тестото
В блендер сложете брашното, нарязаното на кубчета масло и солта. Разбийте, докато стане на трохи и добавете яйцето и водата. Отново разбъркайте, докато започне да се оформя тесто. Омесете набързо, увийте във фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
-
2
Печете 40 минути
Върху набрашнена повърхност разточете тестото, поставете във форма с диаметър 25 сантиметра и падащо дъно и приберете в хладилника за 20 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. Печете кората за тарта 15 минути покрита с хартия и топчета за печене, махнете хартията и печете още 15 минути. Охладете до стайна температура.
-
3
Пригответе плънката
В купа смесете сметаната и яйцата, посолете, подправете с черен пипер и сложете натрошеното сирене и ментата.
-
4
Подредете тиквичките и бекона
Покрийте тарта с тиквичките нарязани на ленти и бекона. Сложете кашкавала и печете 20-25 минути.
-
5
Поднесете тарта охладен
Охладете тарта до стайна температура и поднeсете със свежи салати
Подобни рецепти
