Печени патладжани с доматен сос

Топяща се моцарела и хрупкава лимонова галета

Източник: Goodlife.bg

10.08.2017 Всички рецепти от този автор →
65мин.

20 МИН » 45 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Патладжан - 4 броя
  • Моцарела - 125 г
  • Зехтин - 3 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
За доматения сос
  • Домати от консерва - 400 г
  • Лук - 1/2 глава
  • Чесън - 1 скилидка
  • Сол - 1/2 ч.л.
  • Захар - 1 ч.л.
  • Черен пипер - 1/4 ч.л.
  • Пресен босилек - 2 с.л.
За лимоновата галета
  • Пресни хлебни трохи - 50 г
  • Зехтин - 1 с.л.
  • Сол - 1/4 ч.л.
  • Кора и сок - от 1/2 лимон

Вкусните патладжани за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 10.08-16.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на патладжани от с. Милево.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете патладжаните

    Разрежете патладжаните на две по дължина, с остър нож направете решетка от разрези и сложете в тава за печене. Намажете с 2-3 с.л. зехтин, посолете и печете 25-30 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

  • 2

    Пригответе доматен сос

    Междувременно загрейте тиган с 2 с.л. зехтин и запържете ситно нарязаният лук за 4-5 минути до омекване. Добавете пасираният чесън и гответе още минута. Увеличете котлона и сложете доматите, подправете със сол и черен пипер и гответе още 7-8 минути. Свалете съда от котлона и поръсете с нарязания босилек.

  • 3

    Печете със сос

    Разпределете соса върху патладжаните и върнете във фурната за още 10 минути.

  • 4

    Пригответе лимоновата галета

    В малък тиган загрейте останалия зехтин и запържете хлебните трохи за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато, докато станат златисти. Добавете настърганата лимонова кора и лимоновия сок и гответе още около минута.

  • 5

    Запечете, докато сиренето се разтопи

    Покрийте патладжаните с нарязаната на парченца моцарела. Поръсете с лимоновата галета и печете 5 минути, докато сиренето се разтопи.

  • 6

    Охладете и сервирайте

    Извадете патладжаните от фурната, оставете да се охладят за 10 минути и поръсете с пресен босилек.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара