Искате да ядете стрийт фууд като виетнамците?
Опитайте култовия пикантен сандвич Бан ми.
Мечтаете да пиете бира като чехите?
Налейте си един пивък Staropramen Lager!
Копнеете да се пренесете в Ханой и Прага едновременно?
Вижте нашата рецепта за класически Бан ми с пражка бира №1 в света. Още първата хапка от сандвича ще възпламени рецепторите ви за люто, кисело, сладко, солено и умами.
Следва вълна от малцово блаженство и мек горчив завършек – недвусмислена покана за следващо отхапване.
Още Staropramen и още Бан ми… това определено е началото на едно красиво приятелство, обречено на цяла вечност.
Вижте нашата видео рецепта.
Бан ми
ПРОДУКТИ:
- Багета - 1 брой
- Пресен кориандър - 1/2 връзка
- Люта чушка - 2 броя
- Пастет - 150 г
- Майонеза - 150 г
- Краставица - 1/2 брой
- Лют сос - 1 ч.л.
- Вода - 100 мл
- Оризов оцет - 100 мл
- Захар - 100 г
- Сол - 2 с.л.
- Ряпа дайкон - 200 г
- Моркови - 200 г
- Пилешки гърди - 600 г
- Чесън - 2 скилидки
- Соев сос - 2 с.л.
- Рибен сос - 2 с.л.
- Захар - 1 с.л.
- Майонеза - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Мариновайте пилето
В купа смесете пасираният чесън и добавете останалите продукти за мариноване на пилето.
Сложете почистените пилешки гърди и разбъркайте добре.
Оставете да се маринова поне 1 час.
Пригответе марината за зеленчуците
В дълбок съд смесете продуктите за мариноване на зеленчуците и разбъркайте, докато солта и захарта се разтворят напълно.
Нарежете и мариновайте зеленчуците
Обелете и нарежете на тънки пръчици морковите и ряпата и ги сложете в подходящ стъклен буркан. Залейте с маринатата и покрийте с капак. Оставете да се мариноват поне час, или до момента на сервиране.
Изпечете месото
Покрийте тава за печене с хартия, налейте 1 с.л. зехтин и сложете маринованите пилешки гърди. Печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна (вътрешната температура трябва да достигне 74 градуса в най-дебелата част на месото). Извадете от фурната, оставете да отпочива за няколко минути и нарежете на филийки.
Подредете сандвича
Нарежете багетата на парчета, а след това и напречно. Намажете хляба с майонеза, сложете пастет и нарязана на колелца краставица. Отгоре подредете печено пилешко и добавете от маринованите зеленчуци. Сложете листа пресен кориандър и полейте с малко сок от лайм.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015