Източник: Стоян Георгиев

Виетнамски сандвич Бан Ми

С един пивък Staropramen Lager

Искате да ядете стрийт фууд като виетнамците?

Опитайте култовия пикантен сандвич Бан ми.

Мечтаете да пиете бира като чехите?

Налейте си един пивък Staropramen Lager!

Копнеете да се пренесете в Ханой и Прага едновременно?

Вижте нашата рецепта за класически Бан ми с пражка бира №1 в света. Още първата хапка от сандвича ще възпламени рецепторите ви за люто, кисело, сладко, солено и умами.

Следва вълна от малцово блаженство и мек горчив завършек – недвусмислена покана за следващо отхапване.

Още Staropramen и още Бан ми… това определено е началото на едно красиво приятелство, обречено на цяла вечност.

Вижте нашата видео рецепта.

 

Бан ми

ПРОДУКТИ:

  • Багета - 1 брой
  • Пресен кориандър - 1/2 връзка
  • Люта чушка - 2 броя
  • Пастет - 150 г
  • Майонеза - 150 г
  • Краставица - 1/2 брой
  • Лют сос - 1 ч.л.
за маринованите зеленчуци:
  • Вода - 100 мл
  • Оризов оцет - 100 мл
  • Захар - 100 г
  • Сол - 2 с.л.
  • Ряпа дайкон - 200 г
  • Моркови - 200 г
за маринованото пиле:
  • Пилешки гърди - 600 г
  • Чесън - 2 скилидки
  • Соев сос - 2 с.л.
  • Рибен сос - 2 с.л.
  • Захар - 1 с.л.
  • Майонеза - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Мариновайте пилето

В купа смесете пасираният чесън и добавете останалите продукти за мариноване на пилето. 
Сложете почистените пилешки гърди и разбъркайте добре. 
Оставете да се маринова поне 1 час.

Пригответе марината за зеленчуците

В дълбок съд смесете продуктите за мариноване на зеленчуците и разбъркайте, докато солта и захарта се разтворят напълно.

Нарежете и мариновайте зеленчуците

Обелете и нарежете на тънки пръчици морковите и ряпата и ги сложете в подходящ стъклен буркан. Залейте с маринатата и покрийте с капак. Оставете да се мариноват поне час, или до момента на сервиране.

Изпечете месото

Покрийте тава за печене с хартия, налейте 1 с.л. зехтин и сложете маринованите пилешки гърди. Печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна (вътрешната температура трябва да достигне 74 градуса в най-дебелата част на месото). Извадете от фурната, оставете да отпочива за няколко минути и нарежете на филийки.

Подредете сандвича

Нарежете багетата на парчета, а след това и напречно. Намажете хляба с майонеза, сложете пастет и нарязана на колелца краставица. Отгоре подредете печено пилешко и добавете от маринованите зеленчуци. Сложете листа пресен кориандър и полейте с малко сок от лайм.

 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара