Пилешки крилца с домашен барбекю сос
Вкусът на бира и барбекю се превръща в напълно реално изживяване дори в разгара на зимата
„Бира“ и „барбекю“ са от онези думи, които пълнят устата – не просто с приятни за изговаряне звуци, но с жажда за безсънна нощ край лагерен огън и почти осезаем вкус… на бира и барбекю!
Вкусът на бира и барбекю може да се превърне в напълно реално изживяване дори в разгара на зимата с нашето предложение за пилешки крилца – на фурна и със солидното присъствие на Staropramen Dark, за да сме съвсем в тон със студения сезон.
Запишете си съставките за този домашен барбекю сос и я залепете на вратата на хладилника, защото ще ви трябва и занапред. Има нещо в комбинацията от меласа, кафява захар, уорчестър и тъмна бира, което определено заслужава място в списъка на забранените вещества…
ПРОДУКТИ:
- Пилешки крилца - 1.5 кг
- Зехтин - 2 с.л.
- Сол - 2 ч.л.
- Черен пипер - 1 ч.л.
- Пушен пипер - 1 ч.л.
- Лук - 1 глава
- Чесън - 4 скилидки
- Зехтин - 1 с.л.
- Сос Уорчестър - 2 с.л.
- Кетчуп - 400 г
- Дижонска горчица - 2 с.л.
- Меласа - 1 с.л.
- Кафява захар - 2 с.л.
- Лют сос - 1 ч.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Черен пипер - 1/2 ч.л.
- Лют сос - 1 ч.л.
- Старопрамен тъмно - 200 мл
Започнете с приготвянето на соса
В тиган загрейте зехтина и запържете за 3-4 минути ситно нарязания лук. Добавете нарязания чесън и гответе 30 секунди.
Гответе 30 минути
Добавете кетчупа, горчицата, захарта, меласата, лютия сос и соса уорчестър. Посолете, подправете с черен пипер и гответе 30 минути, като разбърквате периодично.
Сложете крилцата в голяма купа и добавете солта, черния пипер, пушения пипер и зехтина.
Разбъркайте добре и подредете крилцата в тава покрита с хартия за печене. Печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Към соса налейте Старопрамен тъмно, увеличете котлона и гответе още 5 минути. Прецедете соса през цедка или пасирайте до гладкост.
Намажете крилцата със соса и печете още 10-15 минути, докато се карамелизират.
Поднесете крилцата топли, поръсени с малко ситно нарязан магданоз, барбекю сос и картофен чипс.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015