ПРОДУКТИ:
- 2 броя - Пилешки гърди
- 2 ч.л. - Сушена мащерка
- 3 с.л. - Зехтин
- 2 ч.л. - Лимонова кора
- 50 мл - Лимонов сок
- 1 ч.л. - Сол
- 1/4 ч.л. - Черен пипер
- 4 скилидки - Чесън
- 2 броя - Жълтъци
- 250 мл - Олио
- 3 с.л. - Лимонов сок
- 1 ч.л. - Вода
- Щипка - Сол
- 4 броя - Бургер питки
- 50 г - Микс салати
- 1 брой - Авокадо
- 3-4 с.л. - Зехтин
- 1 с.л. - Масло
Мариновано пиле, авокадо и сос айоли
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички за марината в плитък съд. Разрежете пилешкото на тънки парчета и начукайте между два листа хартия за печене до дебелина 1 сантиметър. Мариновайте 30 минути.
2. Пасирайте чесъна, посолете и разбийте със жълтъците. На тънка струйка налейте олиото, като бъркате непрекъснато. Добавете лимоновия сок и водата и разбъркайте отново. Сместа трябва да бъде по-рядна от майонеза.
3. Срежете питките на две и намажете с тънък слой масло.
4. Сложете шепа свежа салата.
5. Отгоре поставете 3 резенчета авокадо.
6. Добавете пилето изпържено в сгорещен тиган за по 2-3 минути от всяка страна.
7. Полейте със сос айоли и покрийте с капачето на питката.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015