Източник: Стоян Георгиев

Бургер с пиле и сос айоли

Мариновано пиле, авокадо и сос айоли

ПРОДУКТИ:

  • 2 броя - Пилешки гърди
  • 2 ч.л. - Сушена мащерка
  • 3 с.л. - Зехтин
  • 2 ч.л. - Лимонова кора
  • 50 мл - Лимонов сок
  • 1 ч.л. - Сол
  • 1/4 ч.л. - Черен пипер
за сос айоли
  • 4 скилидки - Чесън
  • 2 броя - Жълтъци
  • 250 мл - Олио
  • 3 с.л. - Лимонов сок
  • 1 ч.л. - Вода
  • Щипка - Сол
за рецептата
  • 4 броя - Бургер питки
  • 50 г - Микс салати
  • 1 брой - Авокадо
  • 3-4 с.л. - Зехтин
  • 1 с.л. - Масло

Мариновано пиле, авокадо и сос айоли

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички за марината в плитък съд. Разрежете пилешкото на тънки парчета и начукайте между два листа хартия за печене до дебелина 1 сантиметър. Мариновайте 30 минути.

2. Пасирайте чесъна, посолете и разбийте със жълтъците. На тънка струйка налейте олиото, като бъркате непрекъснато. Добавете лимоновия сок и водата и разбъркайте отново. Сместа трябва да бъде по-рядна от майонеза.

3. Срежете питките на две и намажете с тънък слой масло.

4. Сложете шепа свежа салата.

5. Отгоре поставете 3 резенчета авокадо.

6. Добавете пилето изпържено в сгорещен тиган за по 2-3 минути от всяка страна.

7. Полейте със сос айоли и покрийте с капачето на питката.

 

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара