Брускети капрезе, примавера и боскайола

Класически италиански антипасти с класическа чешка бира?

Какво е разстоянието между Рим и Прага?

Ако разгърнете пътната карта, пред очите ви ще се прострат цели 1298 километра. Но ако питате нас, ние ще ви предложим скоростна отсечка – трио класически италиански брускети и пражка бира №1 в света. Пътеводител в този апетитен трансевропейски тур ще ви бъде не кой да е, а посланикът на добрия вкус на Staropramen –шеф Радостин Кирязов.

В първата си рецепта от проекта Chef Experience Радо демонстрира на практика поговорката, че няма нищо по-италианско от това да препечеш парче хляб и да го напоиш с прясно пресован зехтин. На дълъг път сме, затова ще си приготвим още домати, моцарела, босилек, рукола, артишок, каперси, маслини, гъби, бекон и пармезан. Питието съобразяваме с дестинацията – пивък светъл лагер Staropramen, който отмива приятния солен вкус от брускетите, така както Тиренско море мие западните брегове на Ботуша.

Ето така се пътува не само с добра скорост, но и с дяволски добър вкус!

Наздраве, salute или дори na zdraví!

ПРОДУКТИ:

  • Селски хляб - 6 филии
За брускети капрезе:
  • Чери домати - 5-6 броя
  • Бейби моцатрла - 5-6 топки
  • Пресен босилек - 2 клонки
  • Зехтин - 2 с.л.
За брускети примавера:
  • Кафяви печурки - 2 средно големи
  • Артишок от консерва - 4-5 парчета
  • Маслини без костилка - 2 с.л.
  • Рукола - 1 шепа
  • Каперси - 1 с.л.
  • Зехтин - 1 с.л.
  • Пармезан - люспи
За брускети боскайола:
  • Бекон - 60 г
  • Пармезан - 20 г
  • Чесън - 1 скилидка
  • Прясна мащерка - 3 клонки
  • Горски гъби от консерва - 3-4 с.л.
  • Зехтин - 1 с.л.
  • Сол - На вкус

Chef Xperience

 За брускети капрезе:

 Разрежете чери доматите на 2 или 4 парчта и сложете в купичка. Добавете топките моцарела – отново разрязани на две.

 

Подправете и оставете настрана

Прибавете нарязания на тънки ивички босилек, полейте със зехтина и посолете. Разбъркайте и оставете настрана.

 

Запечете хляба

Сложете хляба в тава за печене, полейте с малко здехтин и запечете до златисто в предваритлено загрята до 230 градуса фурна. 

За брускети примавера:

Нарежете гъбите на филийки и сложете в купичка. Сложете артишока. Ако има нужда нарежете на по-малки парчета.

Добавете останалите продукти

Прибавете маслините, каперсите, зехтина и листата рукола. Разбъркайте добре и оставете настрана.

За брускети боскайола:

В малък тиган сгоещете олиото и запържете нарязания на кубчета бекон за 4-5 минути до златисто.

 

Добавете останалите продукти

Добавете гъбите, листенцата машерка и смачканата скилидка чесън и гответе още около минута. Посолете и свалете съда от котлона.

 

Гарнирайте брускетите

Брускетите капрезе декорирайте слиста пресен бодилек.
Брускетите примавера декорирайте с люспи пармезан.
Брускетите боскайола покрийте обилно със ситно настъган пармезан.

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара