ПРОДУКТИ:
- Спагети по избор - 400 грама
- Масло - 50 г
- Шалот - 2 глави
- Почистени скариди - 240 г
- Пълномаслена сметана - 2-3 с.л.
- Бяло вино - 50 мл
- Лимон - 1 брой
- Черен пипер - На вкус
- Сол - На вкус
- Див лук - 6 -7 стръкчета
- Чили - На вкус
- Жълт лук - 1 средно голяма глава
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете на дребно двата вида лук.
2. Обелените скариди разрежете на две по дължина.
3. В голям тиган загрейте 2-3 супени лъжици зехтин и добавете маслото. Запържете лука при непрекъснато бъркане за 2-3 минути. Добавете чесъна и чилито и гответе не повече от 30 секунди, колкото чесъна да освободи аромата си.
4. Прибавете скаридите, рабъркайте и гответе няколко минути, докато порозовеят. Добавете виното и разбъркайте.
5. Настържете лимоновата кора и добавете малко лимонов сок. Подправете със сол и черен пипер. В края добавете сметаната и разбъркайте.
6. Сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на опаковката. Добавете я към скаридите. Разбъркайте добре, добавете ситно нарязан див или пресен лук и сервирайте.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015