Бургер с говеждо и хрупкави картофки
Сочно кюфте, червен лук и пържени картофки
ПРОДУКТИ:
- 300 г - Кайма от говеждо месо
- 1 ч.л. - Сушен лук
- 1/4 ч.л. - Чесън на гранули
- 1/2 ч.л. - Пушен червен пипер
- 1/4 ч.л. - Черен пипер
- 1/2 ч.л. - Сол
- 1 ч.л. - Магданоз
- 2 броя - Бургер питка
- 5-6 с.л. - Крема сирене
- 2-3 листа - Зелена салата
- 2 резена - Домат
- 6-7 колелца - Червен лук
Бургер с говеждо
Начин на приготвяне:
1. В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.
2. Разрежете питката на две. Покрийте долната част на хлебчето с няколко лъжици от крема сиренето.
3. Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.
4. Върху месото сложете кръгче домат, няколко колелца червен лук за свежест и завършете с хрупкави пържени картофи.
5. Покрийте с капачето на питката.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015