Бургер с говеждо и хрупкави картофки

Сочно кюфте, червен лук и пържени картофки

Източник: Goodlife.bg

17.01.2017 Всички рецепти от този автор →
70мин.

60 МИН » 10 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - Кайма от говеждо месо
  • 1 ч.л. - Сушен лук
  • 1/4 ч.л. - Чесън на гранули
  • 1/2 ч.л. - Пушен червен пипер
  • 1/4 ч.л. - Черен пипер
  • 1/2 ч.л. - Сол
  • 1 ч.л. - Магданоз
За гарниране
  • 2 броя - Бургер питка
  • 5-6 с.л. - Крема сирене
  • 2-3 листа - Зелена салата
  • 2 резена - Домат
  • 6-7 колелца - Червен лук

Бургер с говеждо

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе каймата

    В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.

  • 2

    Разрежете хлебчето

    Разрежете питката на две

  • 3

    Сложете сирене

    Покрийте хлебчето с няколко лъжици от крема сиренето

  • 4

    Ред е на месото

    Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.

  • 5

    Салата

    Покрийте кюфтето с лист зелена салата

  • 6

    Домат

    Върху месото сложете кръгче домат

  • 7

    Червен лук

    Няколко колелца червен лук за свежест

  • 8

    Пържени картофи

    Завършете с хрупкави пържени картофи

  • 9

    Хлебче

    Покрийте с капачето на питката

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара