Пълнени пилешки гърди

Сладост от сушения домат, топяща се моцарела и ядки в пълнежа

19.01.2017 Всички рецепти от този автор →
55мин.

40 МИН » 15 МИН

Лесно
2 - 3 порции

Пълнени пилешки гърди и свежа салата от рукола и фенел

ПРОДУКТИ:

  • Пилешки гърди - 2 броя
  • Зехтин - 3 с.л.
  • Лимонова кора - 1 с.л.
  • Чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • Червен пипер - 1/2 ч.л.
  • Лимонов сок - 2 с.л.
За пълнежа
  • Лук шалот - 3 глави
  • Кафяви печурки - 5-6 броя
  • Чесън - 2 скилидки
  • Сирене Проволоне - 5-6 резена
  • Спанак - 1 шепа
  • Кедрови ядки - 2 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
За салатата
  • Фенел - 1 глава
  • Спанак - 100 г
  • Рукола - 50 г
  • Зехтин - 5 с.л.
  • Лимонов сок - 2-3 с.л.
  • Сол - На вкус
Приблизителна цена: 12 лева

 

Начин На Приготвяне

  • 1

    Мариновайте месото

    Загрейте фурната до 220 градуса. Махнете кожата и мариновайте месото с малко зехтин, настъргана лимонова кора и лимонов сок, чесън на прах, сол, черен и червен пипер за 20 минути.

  • 2

    Нарежете зеленчуците

    Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Обелете лука и го нарежете на колелца.

  • 3

    Запържете гъбите

    В широк тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин и сложете гъбите. Разбъркайте и гответе 2-3 минути.

  • 4

    Подправете и добавете чесъна

    След като омекнат, посолете, подправете с черен пипер и добавете пресованият чесън. Гответе още минута, като бъркате непрекъснато и прeхвърлете в чиния.

  • 5

    Запържете кедровите ядки

    В същия тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин и запържете кедровите ядки за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.

  • 6

    Карамелизирайте лука

    Добавете лука и гответе 8-10 минути, докато започне да се карамелизира.

  • 7

    Запържете месото

    Загрейте на средно силен огън тиган с 2-3 супени лъжици зехтин и запържете пилешките гърди за по 3-4 минути от всяка страна до получаването на коричка. Извадете и оставете леко да се охладят.

  • 8

    Оформете джоб в месото

    С остър нож направете разрез в най-дебелата част на пилешкото и оформете джоб.

  • 9

    Сложете пълнежа

    В джоба подредете пълнежа: сложете 2-3 резена сирене, няколко листа спанак, 2-3 сушени домата, малко от лука с ядките и гъбите. Завършете с още малко сирене, което да с еразтопи върху останалите продукти и сложете месото в тава покрита с хартия за печене.

  • 10

    Изпечете месото

    Печете 12-15 минути, докато месото се изпече добре, а сиренето се разтопи и стане златисто.

  • 11

    Поднесете със салата

    Поднесете със свежа салата от рукола, бейби спанак и фенел овкусена със зехтин и лимонов сок.

Бележки

  • Комбинацията от фенел и рукола в салатата е прекрасна за поднасяне с всякакви меса.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара