Пълнени пилешки гърди
Сладост от сушения домат, топяща се моцарела и ядки в пълнежа
ПРОДУКТИ:
- Пилешки гърди - 2 броя
- Зехтин - 3 с.л.
- Лимонова кора - 1 с.л.
- Чесън на прах - 1/2 ч.л.
- Червен пипер - 1/2 ч.л.
- Лимонов сок - 2 с.л.
- Лук шалот - 3 глави
- Кафяви печурки - 5-6 броя
- Чесън - 2 скилидки
- Сирене Проволоне - 5-6 резена
- Спанак - 1 шепа
- Кедрови ядки - 2 с.л.
- Черен пипер и сол - На вкус
- Фенел - 1 глава
- Спанак - 100 г
- Рукола - 50 г
- Зехтин - 5 с.л.
- Лимонов сок - 2-3 с.л.
- Сол - На вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220 градуса. Махнете кожата и мариновайте месото с малко зехтин, настъргана лимонова кора и лимонов сок, чесън на прах, сол, черен и червен пипер за 20 минути.
2. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Обелете лука и го нарежете на колелца.
3. В широк тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин и сложете гъбите. Разбъркайте и гответе 2-3 минути.
4. След като омекнат, посолете, подправете с черен пипер и добавете пресованият чесън. Гответе още минута, като бъркате непрекъснато и прeхвърлете в чиния.
5. В същия тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин и запържете кедровите ядки за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.
6. Добавете лука и гответе 8-10 минути, докато започне да се карамелизира.
7. Загрейте на средно силен огън тиган с 2-3 супени лъжици зехтин и запържете пилешките гърди за по 3-4 минути от всяка страна до получаването на коричка. Извадете и оставете леко да се охладят.
8. С остър нож направете разрез в най-дебелата част на пилешкото и оформете джоб.
9. В джоба подредете пълнежа: сложете 2-3 резена сирене, няколко листа спанак, 2-3 сушени домата, малко от лука с ядките и гъбите. Завършете с още малко сирене, което да с еразтопи върху останалите продукти и сложете месото в тава покрита с хартия за печене.
10. Печете 12-15 минути, докато месото се изпече добре, а сиренето се разтопи и стане златисто.
11. Поднесете със свежа салата от рукола, бейби спанак и фенел овкусена със зехтин и лимонов сок.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015