Арктическа вечеря в Кармаре

Филип Захариев представя кухнята на Арктика с 10-степенно авторско меню

На 14-и и 15-и юни от 20:00 часа в ресторант Кармаре българският готвач Филип Захариев, който от няколко години работи в най-северния ресторант в света – Gruvelageret, ще представи арктическата кухня в две специални вечери.

Шеф Захариев и неговият sous chef Дмитрий Пашников ще приготвят 10-степенно авторско меню, което включва някои от най-интересните продукти от Арктика, като тюлен, кит, елен, краб, миди Сен Жак и др.

Филип Захариев e в България по покана на главният готвач на Кармаре – Георги Бойковски, който в началото на май 2018 година направи pop-up вечеря на която представи модерната българска кухня в Свалбард, Норвегия, където се намира ресторант Gruvelageret.

Кувертът за вечерята в Кармаре ще струва 152 лв с включени напитки, а местата са почти запълнени.

Телефон за резервации - 0899 000 681.

Ето и какво разказа Филип специално за Goodlife.bg, за двете вечери.

- След като миналата година шеф Георги Бойковски се отзова на поканата ми и долетя до края на света, за да представи прогресивната българска кухня по един уникален начин в нашия прекрасен ресторант, дойде и моят ред да върна визитата. 

С моя sous chef Дима и с помощта на екипа на ресторант Кармаре, ще пренесем Арктика на българска земя! 

Дима е от Санкт Петербург и има солиден опит като готвач. Той е работил в първия ресторант на Ален Дюкас в Санкт Петербург, както и хотел Four Seasons.

Преди 7 години заминава за Финландия, за да започне работа в 5-звездния Holiday Club Saimaa, където се запознахме и работихме за първи път заедно. 

Няколко години по-късно имахме възможност отново да работим заедно в Бодо (Северна Норвегия) и Осло, а преди 3 години го поканих да се присъедини към моя екип в Gruvelageret в Свалбард. 

В тези две вечери, ще приготвим избрани неща от нашите авторски ястия през годините в най-северния ресторант в света. 

Ястията ще бъдат интересни и непознати за вас, ще бъдат приготвени така, както ги обичаме ние - с минимална термична обработка на продуктите, така, че да запазим максимално вкуса им.

Менюто ще е 10-степенно и ще е арктическо. Защото арктическата кухня е една от най-интересните за мен. 

Кухнята е много семпла, а рибата и месата са диви, чисти и адски вкусни. 

Менюто ще включва татаки от кит (незастрашен вид!), тартар от тюлен, миди Сен Жак, черна треска, арктически чар, арктически гъби, гъби от Лапландия, сельодка и заешки език от Русия и много интересни десерти, които ще оставим да Ви изненадат. 

Напитките ще са жестоки и ще допълнят храната по един страхотен начин. 

Нямам търпение да Ви отнесем!"

 

Отскочи към Коментарите (1 )

Магазин

Подобни статии

1 Коментар
1 Bobby на 30.04.2020 – Четвъртък

А какво се случи с Кармаре, само не разбрах? Живея в чужбина и ходех там при всяко прибиране и изведнъж - не работи. Нито пост във ФБ, нито уведомяване какво се случва на сайта им. Дет се вика - wtf?