Пастет с поширана треска и картофи

Чудесна комбинация с хляб и бяло вино

09.01.2020 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

20 МИН » 20 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg

 

ПРОДУКТИ:

За филето от треска
  • 500 г - Филе треска
  • 120 г - Сол на люспи
За сместа за поширане
  • 250 мл - Прясно мляко
  • 250 мл - Вода
  • 5-6 клонки - Прясна машерка
  • 1 брой - Дафинов лист
За пастета
  • 500 г - Сварени с обелките картофи
  • 100 мл - Зехтин
 

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg

Начин на приготвяне:

В деня преди да готвите, сложете филето треска в солта, покрийте изцяло, сложете отгоре фолио за свежо съхранение и оставете цяла нощ в хладилника.

Налейте млякото и водата в касерола, добавете мащерката и дафиновия лист, оставете да кипне и свалете съда от котлона.

Оставете да постои 10 минути и прецедете в голям тиган. 

Измийте филетата риба от солта под течаща вода и ги сложете в млякото. 

Гответе на 60-70 градуса за 5 минути и оставете рибата да се охлади в млякото. 

Обезкостете рибата и махнете кожата.

Загрейте зехтина в тиган на ниска температура и свалете съда от огъня.

Сложете вътре накъсаната на парченца риба и разбъркайте добре, докато поеме целия зехтин. 

Смесете с мачканите картофи, добавете лимонова кора и черен пипер и сервирайте с хляб.

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара