Пастет с поширана треска и картофи
Чудесна комбинация с хляб и бяло вино
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
ПРОДУКТИ:
- 500 г - Филе треска
- 120 г - Сол на люспи
- 250 мл - Прясно мляко
- 250 мл - Вода
- 5-6 клонки - Прясна машерка
- 1 брой - Дафинов лист
- 500 г - Сварени с обелките картофи
- 100 мл - Зехтин
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
Начин на приготвяне:
В деня преди да готвите, сложете филето треска в солта, покрийте изцяло, сложете отгоре фолио за свежо съхранение и оставете цяла нощ в хладилника.
Налейте млякото и водата в касерола, добавете мащерката и дафиновия лист, оставете да кипне и свалете съда от котлона.
Оставете да постои 10 минути и прецедете в голям тиган.
Измийте филетата риба от солта под течаща вода и ги сложете в млякото.
Гответе на 60-70 градуса за 5 минути и оставете рибата да се охлади в млякото.
Обезкостете рибата и махнете кожата.
Загрейте зехтина в тиган на ниска температура и свалете съда от огъня.
Сложете вътре накъсаната на парченца риба и разбъркайте добре, докато поеме целия зехтин.
Смесете с мачканите картофи, добавете лимонова кора и черен пипер и сервирайте с хляб.
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
Подобни рецепти
