Какаови целувки с шоколад

Меренг и шоколад, чудесна комбинация

07.04.2020 Всички рецепти от този автор →
75 мин.

15 МИН » 60 МИН

Средно
4 - 5 порции

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg 

ПРОДУКТИ:

  • 120 г - Белтък
  • 180 г - Фина захар
  • 60 г - Пудра захар
  • 15 г - Какао на прах
  • 20 г - Какаови зърна
  • 300 г - Тъмен шоколад

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 100 градуса.

Сложете белтъците в купа и разбивайте на ниска скорост и започнете да добавяте на части кристална захар, като постепенно увеличавате скоростта.

След като сместа стане на меки връхчета добавете пудрата захар и какаото на прах и продължете да разбивате на висока скорост.

Прехвърлете сместа в пош и оформете целувки с диаметър около 3.5 см.

Поръсете с настъргано какао и сушете 90 минути. 

През това време на водна баня разтопете шоколада и загрейте до 50 градуса. 

Прехвърлете купата в по-голяма купа пълна с ледена вода и като разбърквате охладете до 28-29 градуса.

Върнете купата с шоколада на водната баня и загрейте отново шоколада до 31-32 градуса. 

Извадете целувките, охладете и потопете дъното им в темперирания шоколад.   

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара