Какаови целувки с шоколад
Меренг и шоколад, чудесна комбинация
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
ПРОДУКТИ:
- 120 г - Белтък
- 180 г - Фина захар
- 60 г - Пудра захар
- 15 г - Какао на прах
- 20 г - Какаови зърна
- 300 г - Тъмен шоколад
Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 100 градуса.
Сложете белтъците в купа и разбивайте на ниска скорост и започнете да добавяте на части кристална захар, като постепенно увеличавате скоростта.
След като сместа стане на меки връхчета добавете пудрата захар и какаото на прах и продължете да разбивате на висока скорост.
Прехвърлете сместа в пош и оформете целувки с диаметър около 3.5 см.
Поръсете с настъргано какао и сушете 90 минути.
През това време на водна баня разтопете шоколада и загрейте до 50 градуса.
Прехвърлете купата в по-голяма купа пълна с ледена вода и като разбърквате охладете до 28-29 градуса.
Върнете купата с шоколада на водната баня и загрейте отново шоколада до 31-32 градуса.
Извадете целувките, охладете и потопете дъното им в темперирания шоколад.
Подобни рецепти
