
ПРОДУКТИ:
- 2 - средно големи картофа
- 70 г - настърган кашкавал
- 2 с.л. - зехтин
- 80 г - масло
- 2 глави - лук
- 2 с.л. - шери
- 100 г - Philadelphia с билки
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Сложете добре измитите картофи в тава покрита с хартия за печене, полейте със зехтин, разнесете и подправете със сол и черен пипер.
Печете 60 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
През това време пригответе лука.
Обелете лука, разрежете на две и нарежете на тънки филийки. В широк тиган загрейте 30 г от маслото, сложете лука и гответе на средно силен огън 10-12 минути, докато омекне.
Намалете котлона, посолете и гответе още 20-30 минути, като разбърквате периодично, докато лука се карамелизира.
Налейте шерито, разбъркайте и оставете за 2-3 минути. Свалете съда от котлона и оставете настрана.
Извадете картофите от фурната, охладете за кратко и разрежете на две.
С лъжица издълбайте вътрешността, като оставите около борд от около ½ сантиметър и върнете издълбаните половинки в тавата.
Към издълбаната вътрешност на картофите добавете крем сиренето Philadelphia, останалото масло и карамелизирания лук. Посолете, подправете с черен пипер на вкус и разбъркайте добре.
Разпределете плънката в издълбаните картофени половинки и върнете във фурната за още 20 минути.
Извадете от фурната, поръсете с настъргания кашкавал и печете още 5-6 минути, докато кашкавала се разтопи и запече.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
