Печени картофи

с Philadelphia и карамелизиран лук

 

ПРОДУКТИ:

  • 2 - средно големи картофа
  • 70 г - настърган кашкавал
  • 2 с.л. - зехтин
  • 80 г - масло
  • 2 глави - лук
  • 2 с.л. - шери
  • 100 г - Philadelphia с билки
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Сложете добре измитите картофи в тава покрита с хартия за печене, полейте със зехтин, разнесете и подправете със сол и черен пипер.

Печете 60 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

През това време пригответе лука.

Обелете лука, разрежете на две и нарежете на тънки филийки. В широк тиган загрейте 30 г от маслото, сложете лука и гответе на средно силен огън 10-12 минути, докато омекне.

Намалете котлона, посолете и гответе още 20-30 минути, като разбърквате периодично, докато лука се карамелизира.

Налейте шерито, разбъркайте и оставете за 2-3 минути. Свалете съда от котлона и оставете настрана.

Извадете картофите от фурната, охладете за кратко и разрежете на две.

С лъжица издълбайте вътрешността, като оставите около борд от около ½ сантиметър и върнете издълбаните половинки в тавата.

Към издълбаната вътрешност на картофите добавете крем сиренето Philadelphia, останалото масло и карамелизирания лук. Посолете, подправете с черен пипер на вкус и разбъркайте добре.

Разпределете плънката в издълбаните картофени половинки и върнете във фурната за още 20 минути.

Извадете от фурната, поръсете с  настъргания кашкавал и печете още 5-6 минути, докато кашкавала се разтопи и запече. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара