
ПРОДУКТИ:
- 150 г - тъмен шоколад
- 70 г - масло
- 150 г - фина бяла захар
- 2 - яйца
- 30 г - какао
- 1/4 ч.л. - сол
- 1 опаковка - Philadelphia Original XL
- 100 мл - пълномаслена сметана
- 1 ч.л. - ванилова паста
- сладко Zuegg - череша
Начин на приготвяне
Сложете шоколада и маслото в купа и разтопете на водна баня. Свалете от огъня и оставете настрана.
В купа сложете захарта и яйцата и разбийте за 7-8 минути, докато утроят обема си.
Налейте топлата шоколадова смес и разбийте отново. Прибавете пресятото какао и солта и смесете добре. Оставете сместа да отпочине за 5-6 минути и с лъжица за сладолед оформете 16-18 сладки в 2 тави покрити с хартия за печене, като оставите разстояние между тях.
Печете 8-9 минути в загрята до 180 градуса фурна, до получаването на лека коричка. Охладете за 10 минути, а след това прехвърлете върху решетка и охладете до стайна температура.
В голяма купа налейте сметаната и разбийте до сгъстяване. Добавете крем сиренето и ваниловата паста, разбъркайте с шпатула до еднородна смес и прехвърлете в пош.
Върху половината сладки сложете от крема, като оформите кладенче в средата и в него сложете 1 ч.л. черешово сладко. Покрийте с втора сладка и притиснете леко, за да залепне.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
