
ПРОДУКТИ:
- 400 г - филе сьомга без кожа
- 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
- 2 листа - бутер тесто
- 150 г - бейби спанак
- 1 малка глава - ситно нарязан лук
- 2 скилидки - ситно нарязан чесън
- 2 с.л. - зехтин
- 10 г - настърган пармезан
- 40 г - галета
- 3 с.л. - ситно нарязан копър
- 1/2 ч.л. - чили на люспи
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 яйце - за намазване
- бял и черен сусам - за поръсване
- 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
- 3 ситно нарязани - кисели краставички
- 2 с.л. - каперси
- сок от - 1/2 лимон
- кора от - 1 лимон
- 2 с.л. - кисело мляко
- 1 ч.л. - горчица
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
В широк тиган загрейте зехтина и запържете лука и чесъна за 3-5 минути, докато станат златисти.
Добавете спанака, посолете и подправете с черен пипер и чили.
Свалете от огъня и охладете. Прибавете копъра, галетата и пармезана и смесете.
Посолете и подправете с черен пипер рибата.
Разрежете всеки лист тесто на две. Намажете едно парче тесто с 2-3 с.л. Philadelphia Herbs, в единия край поставете парче риба и отгоре сложете ¼ от спаначната смес.
Намажете края на тестото с яйце и покрийте рибата с другата половина на листа тесто. Притиснете с пръсти и изрежете излишното тесто.
Подгънете крайчетата, така че да не се отворят по време на печенето, намажете с яйце и с остър нож направете плитки разрези в тестото.
Поръсете със сусам и печете 20-25 минути, или докато бутер тестото се разслои и стане златисто кафяво. Оставете да се охлади за 5-6 минути и сервирайте.
За крема сложете сиренето в купа, добавете лимоновите сок и кора и разбъркайте. Прибавете киселото мляко, краставичките, копъра, каперсите и горчицата и смесете. Дръжте в хладилник до момента на сервиране.
Поднесете рибата с малко свежа салата и крем сирене.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
