Сьомга уелингтън

с Philadelphia Herbs

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - филе сьомга без кожа
  • 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
  • 2 листа - бутер тесто
  • 150 г - бейби спанак
  • 1 малка глава - ситно нарязан лук
  • 2 скилидки - ситно нарязан чесън
  • 2 с.л. - зехтин
  • 10 г - настърган пармезан
  • 40 г - галета
  • 3 с.л. - ситно нарязан копър
  • 1/2 ч.л. - чили на люспи
  • сол и черен пипер - на вкус
  • 1 яйце - за намазване
  • бял и черен сусам - за поръсване
за крема
  • 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
  • 3 ситно нарязани - кисели краставички
  • 2 с.л. - каперси
  • сок от - 1/2 лимон
  • кора от - 1 лимон
  • 2 с.л. - кисело мляко
  • 1 ч.л. - горчица

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене. 

В широк тиган загрейте зехтина и запържете лука и чесъна за 3-5 минути, докато станат златисти. 

Добавете спанака, посолете и подправете с черен пипер и чили.

Свалете от огъня и охладете. Прибавете копъра, галетата и пармезана и смесете. 

Посолете и подправете с черен пипер рибата. 

Разрежете всеки лист тесто на две. Намажете едно парче тесто с 2-3 с.л. Philadelphia Herbs, в единия край поставете парче риба и отгоре сложете ¼ от спаначната смес. 

Намажете края на тестото с яйце и покрийте рибата с другата половина на листа тесто. Притиснете с пръсти и изрежете излишното тесто.

Подгънете крайчетата, така че да не се отворят по време на печенето, намажете с яйце и с остър нож направете плитки разрези в тестото.

Поръсете със сусам и печете 20-25 минути, или докато бутер тестото се разслои и стане златисто кафяво. Оставете да се охлади за 5-6 минути и сервирайте.

За крема сложете сиренето в купа, добавете лимоновите сок и кора и разбъркайте. Прибавете киселото мляко, краставичките, копъра, каперсите и горчицата и смесете. Дръжте в хладилник до момента на сервиране. 

Поднесете рибата с малко свежа салата и крем сирене. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара