Карбонара мъфини

с Philadelphia Herbs

ПРОДУКТИ:

  • 350 г - спагети
  • 150 г - нарязан на кубчета бекон
  • 3 - яйца
  • 140 г - настърган пармезан
  • 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
  • 12 - пъдпъдъчи яйца
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Сварете пастата в голямо количество подсолена вода според инструкциите на опаковката. 

Сложете бекона в студен тиган и гответе на средно силен огън 7-8 минути, докато стане златист и хрупкав. 

В широка купа сложете яйцата и крем сиренето и смесете. Добавете 2/3 от пармезана и разбъркайте. Изсипете бекона, смесете и добавете пастата с малко от водата в която е варена. Разбъркайте добре и разпределете пастата в намаслена форма за мъфини с 12 гнезда.

С мерителна лъжичка в средата оформете малко гнездо, поръсете с малко пармезан и печете 15 минути в загрята до 180 градуса фурна.

Извадете от фурната, във всяко гнездо счупете по едно пъдпъдъче яйце, поръсете с черен пипер и печете още 5-6 минути. 

Извадете мъфините от фурната, охладете за 5-6 минути и извадете в чинии за сервиране. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте със свежа салата. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара