
ПРОДУКТИ:
- 350 г - спагети
- 150 г - нарязан на кубчета бекон
- 3 - яйца
- 140 г - настърган пармезан
- 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
- 12 - пъдпъдъчи яйца
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода според инструкциите на опаковката.
Сложете бекона в студен тиган и гответе на средно силен огън 7-8 минути, докато стане златист и хрупкав.
В широка купа сложете яйцата и крем сиренето и смесете. Добавете 2/3 от пармезана и разбъркайте. Изсипете бекона, смесете и добавете пастата с малко от водата в която е варена. Разбъркайте добре и разпределете пастата в намаслена форма за мъфини с 12 гнезда.
С мерителна лъжичка в средата оформете малко гнездо, поръсете с малко пармезан и печете 15 минути в загрята до 180 градуса фурна.
Извадете от фурната, във всяко гнездо счупете по едно пъдпъдъче яйце, поръсете с черен пипер и печете още 5-6 минути.
Извадете мъфините от фурната, охладете за 5-6 минути и извадете в чинии за сервиране. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте със свежа салата.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
