
ПРОДУКТИ:
- 60 г - масло
- 50 г - светло кафява захар
- 30 г - брашно
- щипка - сол
- 1/2 ч.л. - ванилова паста
- 3 с.л. - мед
- 1 опаковка - Philadelphia Original XL
- 250 г - рикота
- 120 г - пудра захар
- 1 ч.л. - ванилова паста
- кора от - 1 портокал
- 70 г - мини шоколадови капки
- мини шоколадои капки -
- ситно нарязан шамфъстък -
Начин на приготвяне
Сложете рикотата в цедка покрита с кухненска хартия и оставете за 15-20 минути, като смените няколко пъти хартията, за да махнете излишната течност от сиренето.
Загрейте фурната до 180 градуса.
В малка касерола сложете маслото, захарта и меда и загрейте на слаб огън, докато захарта се разтопи.
Свалете от огъня, добавете брашното, солта и ваниловата паста и смесете. Прехвърлете в купа и приберете във фризера за 20-25 минути, като разбъркате няколко пъти, за да стегне тестото и може да работите по-лесно с него.
С чаена лъжичка вземете от сместа, оформете топчета и подредете в тава покрита с хартия на голямо разстояние едно то друго.
Печете 6-8 минути до златисто, извадете и охладете за 30 секунди. Завийте всяка кора около тръбички за каноли и оставете да се охладят върху решетка за 1-2 минути, след което махнете тръбичката. По същия начин пригответе и останалото тесто.
В купа сложете рикотата, крем сиренето, захарта, портокаловата кора и ваниловата паста и смесете. Добавете шоколада, разбъркайте и прехвърлете крема в пош.
Напълнете корите и украсете с шоколад и шамфъстък.
Оставете за 5-10 минути преди да сервирате.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
