Флорентински каноли

с крем Philadelphia

ПРОДУКТИ:

за канолите
  • 60 г - масло
  • 50 г - светло кафява захар
  • 30 г - брашно
  • щипка - сол
  • 1/2 ч.л. - ванилова паста
  • 3 с.л. - мед
за крема с Philadelphia
  • 1 опаковка - Philadelphia Original XL
  • 250 г - рикота
  • 120 г - пудра захар
  • 1 ч.л. - ванилова паста
  • кора от - 1 портокал
  • 70 г - мини шоколадови капки
за гарниране
  • мини шоколадои капки -
  • ситно нарязан шамфъстък -

Начин на приготвяне

Сложете рикотата в цедка покрита с кухненска хартия и оставете за 15-20 минути, като смените няколко пъти хартията, за да  махнете излишната течност от сиренето. 

Загрейте фурната до 180 градуса. 

В малка касерола сложете маслото, захарта и меда и загрейте на слаб огън, докато захарта се разтопи. 

Свалете от огъня, добавете брашното, солта и ваниловата паста и смесете. Прехвърлете в купа и приберете във фризера за 20-25 минути, като разбъркате няколко пъти, за да стегне тестото и може да работите по-лесно с него. 

С чаена лъжичка вземете от сместа, оформете топчета и подредете в тава покрита с хартия на голямо разстояние едно то друго. 

Печете 6-8 минути до златисто, извадете и охладете за 30 секунди. Завийте всяка кора около тръбички за каноли и оставете да се охладят върху решетка за 1-2 минути, след което махнете тръбичката. По същия начин пригответе и останалото тесто. 

В купа сложете рикотата, крем сиренето, захарта, портокаловата кора и ваниловата паста  и смесете. Добавете шоколада, разбъркайте и прехвърлете крема в пош. 

Напълнете корите и украсете с шоколад и шамфъстък. 

Оставете за 5-10 минути преди да сервирате.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара