Печени ньоки със зеленчуци

и Philaldephia

ПРОДУКТИ:

  • 500 г - пресни картофени ньоки
  • 2-3 парчета - наденица нарязана на колелца
  • 3-4 клонки - чери домати
  • 3-4 скилидки - нарязан на филийки чесън
  • 2 глави червен лук - нарязан на клинове
  • 3 с.л. - зехтин
  • 3-4 с.л. - песто от бисилек
  • сол и черен пипер - на вкус
за крема с Philadelphia
  • 1 опаковка - Philadelphia Original XL
  • 2 с.л. - ситно нарязани каперси
  • сок и кора - от 1 лимон
  • 2 с.л. - ситно нарязана мента
  • 1 скилидка - пасиран чесън
  • сол и чверен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

В широка плитка тава сложете ньоките, наденицата, лука и чесъна.  Полейте със зехтина, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Отгоре подредете доматите, полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в загрята до 220 градуса фурна. 

Сложете крем сиренето в купа, добавете останалите съставки и разбъркайте. 

Покрийте с овкусеното крем сирене дъното на плато за сервиране. Извадете тавата от фурната, махнете доматите и добавете пестото. Разбъркайте, добре, за да се овкусят всички продукти и прехвърлете ястието в платото. 

Поръсете с листа босилек, полейте с малко зехтин и сервирайте. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара