
ПРОДУКТИ:
- 500 г - пресни картофени ньоки
- 2-3 парчета - наденица нарязана на колелца
- 3-4 клонки - чери домати
- 3-4 скилидки - нарязан на филийки чесън
- 2 глави червен лук - нарязан на клинове
- 3 с.л. - зехтин
- 3-4 с.л. - песто от бисилек
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 опаковка - Philadelphia Original XL
- 2 с.л. - ситно нарязани каперси
- сок и кора - от 1 лимон
- 2 с.л. - ситно нарязана мента
- 1 скилидка - пасиран чесън
- сол и чверен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
В широка плитка тава сложете ньоките, наденицата, лука и чесъна. Полейте със зехтина, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Отгоре подредете доматите, полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в загрята до 220 градуса фурна.
Сложете крем сиренето в купа, добавете останалите съставки и разбъркайте.
Покрийте с овкусеното крем сирене дъното на плато за сервиране. Извадете тавата от фурната, махнете доматите и добавете пестото. Разбъркайте, добре, за да се овкусят всички продукти и прехвърлете ястието в платото.
Поръсете с листа босилек, полейте с малко зехтин и сервирайте.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
