Печено пилешко с Philadеlphia сос

и сладък картоф

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг - обезкостени пилешки бутчета
  • 3 с.л. - зехтин
  • 1 ч.л. - чили на прах
  • 2 ч.л. - пушен пипер
  • 1 ч.л. - лук на прах
  • 1/2 ч.л. - чесън на прах
  • 1 ч.л. - кимион
  • 2 - големи сладки картофа (700 г)
  • сол и черен пипе - на вкус
за салатата
  • 70 г - накъсан кейл или каволо неро
  • 25 г - микс билки – босилек, магданоз, мащерка
  • 2 - авокадо
  • 1 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус
за соса
  • 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
  • 160 г - гъсто кисело мляко
  • 60 мл - зехтин
  • сок и кора - от 1/2 лимон
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса. 

Овкусете месото с всички подправки, полейте с 1 с.л. от зехтина и разбъркайте добре. Подредете в покрита с хартия за печене тава и печете 15 минути. 

Полейте нарязаните на дебели пръчици картофи с останалите 2 с.л. зехтин, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Разпределете около пилето и печете още 30 минути. 

През това време смесете кейла и нарязаното на парчета авокадо, посолете, добавете билките и зехтина и разбъркайте.

За соса в купа разбийте крем сиренето и киселото мляко. Добавете зехтина, лимоновите сок и кора, посолете и разбъркайте добре. 

В чиния за сервиране сложете 2-3 парчета пиле, добавете сладки картофи, салата и няколко лъжици от соса с Philadelphia.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара