ПРОДУКТИ:
- 1 кг - обезкостени пилешки бутчета
- 3 с.л. - зехтин
- 1 ч.л. - чили на прах
- 2 ч.л. - пушен пипер
- 1 ч.л. - лук на прах
- 1/2 ч.л. - чесън на прах
- 1 ч.л. - кимион
- 2 - големи сладки картофа (700 г)
- сол и черен пипе - на вкус
- 70 г - накъсан кейл или каволо неро
- 25 г - микс билки – босилек, магданоз, мащерка
- 2 - авокадо
- 1 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
- 160 г - гъсто кисело мляко
- 60 мл - зехтин
- сок и кора - от 1/2 лимон
- сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 220 градуса.
Овкусете месото с всички подправки, полейте с 1 с.л. от зехтина и разбъркайте добре. Подредете в покрита с хартия за печене тава и печете 15 минути.
Полейте нарязаните на дебели пръчици картофи с останалите 2 с.л. зехтин, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Разпределете около пилето и печете още 30 минути.
През това време смесете кейла и нарязаното на парчета авокадо, посолете, добавете билките и зехтина и разбъркайте.
За соса в купа разбийте крем сиренето и киселото мляко. Добавете зехтина, лимоновите сок и кора, посолете и разбъркайте добре.
В чиния за сервиране сложете 2-3 парчета пиле, добавете сладки картофи, салата и няколко лъжици от соса с Philadelphia.
Юлия Панджерова
03.11.2025
Чавдар Тодоров
10.11.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015

