ПРОДУКТИ:
- 1 кг - свинска плешка, нарязана на кубчета
- 400 г - шалот
- 200 г - бекон нарязан на кубчета
- 1 глава - нарязан на кубчета лук
- 2 стръка - селъри нарязано на филийки
- 50 г - масло
- 250 мл - яблъков сайдер
- 250 мл - пилешки бульон
- 300 г - Philadelphia Herbs
- 4 с.л. - зехтин
- 2 с.л. - дижонска горчица
- ситно нарязан магданоз - за сервиране
Начин на приготвяне
Загрейте 2 с.л. от зехтина в широка касерола, сложете месото и гответе 7-8 минути, докато се запържи и стане златисто. Извадете в купа и оставете настрана.
Добавете останалия зехтин, сложете шалота и гответе 4-5 минути. Извадете и него в купа и оставете настрана.
Сложете бекона в касеролата и запържете до златисто за 4-5 минути. прибавете селърито и лука, посолете и гответе 5 минути, като разбърквате често, и оберете всички полепнали по дъното парченца.
Върнете месото в съда, налейте сайдера и бульона, посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте, покрийте с капак и гответе на тих огън 1 час.
Прибавете шалота, разбъркайте, покрийте с капака и гответе още 1 – 1 ½ часа.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Сложете горчицата, маслото и Philadelphia Herbs, смесете и печете 25-30 минути, докато соса леко се сгъсти и ястието се запече.
Извадете от фурната, охладете за кратко и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Сервирайте с препечен хляб и още магданоз.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015