ПРОДУКТИ:
- 4 - котлета сьомга по 150-180 всеки
- 500 г - пресни картофи
- 2 с.л. - зехтин
- 1 с.л. - масло
- 1 с.л. - лимонов сок
- кора - от 1 лимон
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 с.л. - зехтин
- 3 скилидки - пасиран чесън
- 100 мл - бяло вино
- 1 глава - ситно нарязан
- 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
- 5-6 стръка - ситно нарязан кoпър
- сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне
В подсолена вода сложете измитите и нарязани на две или четири картофи, кипнете и варете 8-10 минути. Oтцедете и оставете настрана.
Подсушете рибата, посолете, подправете с черен пипер, лимонова кора и лимонов сок.
В тиган загрейте зехтина и маслото, сложете рибата и гответе 3-5 минути на страна, в зависимост от дебелината. Извадете в чиния и в същия тиган сложете зехтина за соса, лука и чесъна и гответе 2-3 минути. Налейте виното, сложете крем сиренето и разбъркайте добре. Добавете картофите и копъра, намалете котлона и гответе 2-3 минути докато соса се сгъсти.
В чиния за сервиране сложете от картофите с Philadelphia, добавете котлет сьомга и гарнирайте със свежа салата. Поръсете с черен пипер, сложете стръкче копър и резе лимон и сервирайте.
Юлия Панджерова
03.11.2025
Чавдар Тодоров
10.11.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015

