Сьомга с картофи

и сос с Philadelphia

ПРОДУКТИ:

  • 4 - котлета сьомга по 150-180 всеки
  • 500 г - пресни картофи
  • 2 с.л. - зехтин
  • 1 с.л. - масло
  • 1 с.л. - лимонов сок
  • кора - от 1 лимон
  • сол и черен пипер - на вкус
за соса с Philadelphia
  • 1 с.л. - зехтин
  • 3 скилидки - пасиран чесън
  • 100 мл - бяло вино
  • 1 глава - ситно нарязан
  • 1 опаковка - Philadelphia Herbs XL
  • 5-6 стръка - ситно нарязан кoпър
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

В подсолена вода сложете измитите и нарязани на две или четири картофи, кипнете и варете 8-10 минути. Oтцедете и оставете настрана. 

Подсушете рибата, посолете, подправете с черен пипер, лимонова кора и лимонов сок. 

В тиган загрейте зехтина и маслото, сложете рибата и гответе 3-5 минути на страна, в зависимост от дебелината. Извадете в чиния и в същия тиган сложете зехтина за соса, лука и чесъна и гответе 2-3 минути. Налейте виното, сложете крем сиренето и разбъркайте добре. Добавете картофите и копъра, намалете котлона и гответе 2-3 минути докато соса се сгъсти. 

В чиния за сервиране сложете от картофите с Philadelphia, добавете котлет сьомга и гарнирайте със свежа салата. Поръсете с черен пипер, сложете стръкче копър и резе лимон и сервирайте. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара