ПРОДУКТИ:
- 4 с.л. - зехтин
- 680 г - пилешки гърди, нарязани на тънки филийки
- 1 с.л. - пушен червен пипер
- 1 ч.л. - лют червен пипер
- 2 ч.л. - кимион
- 2 ч.л. - сушен риган
- 2 с.л. - масло
- 3 скилидки - ситно нарязан чесън
- 1 глава лук - нарязан на филийки
- 3 цветни чушки калифорния - нарязани на ленти
- сол и черен пипер - на вкус
- 8-10 - тортия питки
- 2 опаковки - Philadelphia Herbs
- 170 г - халапеньо паста
- Сирене -
- кора и сок от 1 лайм -
- пресен кориандър -
- мариновани чушки халапеньо -
Начин на приготвяне
В широк тиган с незалепващо покритие загрейте 2 с.л. от зехтина.
Сложете пилето и добавете всички подправки, заедно със сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте и гответе на средно силен огън 8-10 минути. Прибавете маслото и чесъна, гответе още около минута и прехвърлете в купа.
В същия тиган загрейте останалите 2 с.л. зехтин, сложете лука и гответе 4-5 минути, като разбърквате.
Добавете нарязаните на ивички чушки, разбъркайте и гответе още 5 минути.
Върнете пилето в тигана и разбъркайте.
Свалете съда от котлона и прехвърлете сместа в купа.
В сух тиган запечете тортиите за няколко секунди.
За соса сложете крем сиренето Philadelphia Herbs в купа, добавете пастата от халапеньо и разбъркайте.
Върху топлите питки сложете от сместа с пиле и чушки, добавете крем сиренето с халапеньо и поръсете с малко натрошено сирене.
Гарнирайте с няколко листа пресен кориандър, добавете няколко капки сок от лайм и сервирайте.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015