Тортия с пилешко и халапеньо сос с Philadelphia

и пържени чушки

 

ПРОДУКТИ:

  • 4 с.л. - зехтин
  • 680 г - пилешки гърди, нарязани на тънки филийки
  • 1 с.л. - пушен червен пипер
  • 1 ч.л. - лют червен пипер
  • 2 ч.л. - кимион
  • 2 ч.л. - сушен риган
  • 2 с.л. - масло
  • 3 скилидки - ситно нарязан чесън
  • 1 глава лук - нарязан на филийки
  • 3 цветни чушки калифорния - нарязани на ленти
  • сол и черен пипер - на вкус
  • 8-10 - тортия питки
За халапеньо соса
  • 2 опаковки - Philadelphia Herbs
  • 170 г - халапеньо паста
За сервиране
  • Сирене -
  • кора и сок от 1 лайм -
  • пресен кориандър -
  • мариновани чушки халапеньо -

Начин на приготвяне

В широк тиган с незалепващо покритие загрейте 2 с.л. от зехтина.

Сложете пилето и добавете всички подправки, заедно със сол и черен пипер на вкус. 

Разбъркайте и гответе на средно силен огън 8-10 минути. Прибавете  маслото и чесъна, гответе още около минута и прехвърлете в купа.

В същия тиган загрейте останалите 2 с.л. зехтин, сложете лука и гответе 4-5 минути, като разбърквате. 

Добавете нарязаните на ивички чушки, разбъркайте и гответе още 5 минути. 

Върнете пилето в тигана и разбъркайте.

Свалете съда от котлона и прехвърлете сместа в купа.

В сух тиган запечете тортиите за няколко секунди.

За соса сложете крем сиренето Philadelphia Herbs в купа, добавете пастата от халапеньо и разбъркайте.

Върху топлите питки сложете от сместа с пиле и чушки, добавете крем сиренето с халапеньо и поръсете с малко натрошено сирене.

Гарнирайте с няколко листа пресен кориандър, добавете няколко капки сок от лайм и сервирайте.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара