Пълнена сьомга на BBQ с Philadelphia
и свежа салата с лимонов дресинг
ПРОДУКТИ:
- 4 парчета - филе сьомга
- 2 опаковки - Philadelphia Light
- 5-6 стръкчета - ситно нарязан копър
- 4-5 скилидки - пасиран чесън
- настъргана кора - от 1 лимон
- сол и бял пи - на вкус
- сол - на вкус
- рукола и зелена салата -
- 4-5 с.л. - зехтин
- 2 с.л. - лимонов сок
- 1 ч.л. - едрозърнеста горчица
- 2 стръкчета - копър
Начин на приготвяне
Загрейте барбекюто.
В купа сложете крем сиренето Philadelphia и разбъркайте с шпатула. Добавете копъра, чесъна и лимоновата кора и разбъркайте.
Във всяко парче сьомга направете разрез, подобен на джоб и напълнете с овкусената Philadelphia Light.
Посолете рибата и подправете с бял пипер и подредете в покрити с хартия алуминиеви тавички за печене.
Сложете тавичките на индиректен огън, затворете капака и гответе 15 минути.
В подходящ съд сложете продуктите за дресинга и разбийте добре.
Полейте салатата и разбъркайте. Добавете накъсан копър и смесете отново.
Сервирайте рибата топла с овкусената салата.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015