Пълнена сьомга на BBQ с Philadelphia

и свежа салата с лимонов дресинг

ПРОДУКТИ:

  • 4 парчета - филе сьомга
  • 2 опаковки - Philadelphia Light
  • 5-6 стръкчета - ситно нарязан копър
  • 4-5 скилидки - пасиран чесън
  • настъргана кора - от 1 лимон
  • сол и бял пи - на вкус
  • сол - на вкус
за сервиране
  • рукола и зелена салата -
  • 4-5 с.л. - зехтин
  • 2 с.л. - лимонов сок
  • 1 ч.л. - едрозърнеста горчица
  • 2 стръкчета - копър

Начин на приготвяне

Загрейте барбекюто. 

В купа сложете крем сиренето Philadelphia и разбъркайте с шпатула. Добавете копъра, чесъна и лимоновата кора и разбъркайте.

Във всяко парче сьомга направете разрез, подобен на джоб и напълнете с овкусената Philadelphia Light.

Посолете рибата и подправете с бял пипер и подредете в покрити с хартия алуминиеви тавички за печене.  

Сложете тавичките на индиректен огън, затворете капака и гответе 15 минути. 

В подходящ съд сложете продуктите за дресинга и разбийте добре. 

Полейте салатата и разбъркайте. Добавете накъсан копър и смесете отново. 

Сервирайте рибата топла с овкусената салата. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара